Mihai Ioan, un pensionar de 78 de ani din Sighetu Marmației a fost bătut până la desfigurare. Nepoata bătrânului spune că acesta ar fi fost agresat chiar la Unitatea Primiri Urgențe a spitalului din oraș pe motiv că ar fi apelat prea des la serviciile lor, potrivit eMaramures.ro

Bătrânul a fost luat cu ambulanța chiar de acasă, în cursul zilei de marți, 13 August, la solicitarea lui și internat la Secția de Psihiatrie. Când nepoata lui l-a vizitat l-a găsit plin de vânătăi pe față și pe corp, iar medicii i-ar fi răspuns că în această stare ar fi fost adus la unitatea medicală.

Bătrânul nu are copii și locuiește doar cu soția lui care este și ea bolnavă, cu handicap și mai multe boli cronice, astfel că sunt nevoiți destul de des să apeleze la serviciile medicale de la UPU, dar asta nu justifică violențele la are ar fi fost supus.

ACTUALIZARE:

Directorul Spitalului municipal Sighet, Daniel Dunca, a declarat pentru Sighet 247 că domnul în cauză este un pacient care se prezintă frecvent la Spital, aproape zilnic. Acesta s-a prezentat ultima dată în noaptea de marți spre miercuri (13/14 august a.c.), în jurul orei 2:00, singur la Unitatea de Primiri Urgențe. Acesta era foarte agitat și cu manifestări necontrolate, motiv pentru care s-a decis internarea peste noaptea a acestuia în secția de Psihiatrie. Transferul acestuia de la UPU la secția Psihiatrie s-a efectuat de către personalul medical al Spitalului, însoțit de către un echipaj de Poliție, care se afla la acel moment dat în secția UPU, însoțind un alt bărbat, încătușat.

La momentul sosirii bătrânului la UPU Sighet, acesta nu a menționat că ar fi fost victima vreunei agresiuni, purtând în acel moment o pereche de ochelari de soare mari, pe care a refuzat să îi dea jos pentru consult. La nivelul Spitalului municipal Sighet s-a constituit prin ordinul directorului o comisie de cercetare internă, care va ancheta cazul. „Întreg personalul aflat în serviciu la UPU și la secția Psihiatrie urmează a fi audiat, precum și cei doi polițiști care au însoțit pacientul în timpul transferului de la UPU la Psihiatrie. La finalizarea anchetei, rezultatele acesteia se vor face publice”, a mai arătat Daniel Dunca, directorul Spitalului municipal Sighet.

Mai mulți medici au declarat pentru Sighet 247 că leziunile, așa cum se văd ele în pozele cu pacientul, apărute în mediul on-line, par mai vechi cu cel puțin 2-3 zile față de data prezentării acestuia în Unitatea de Primiri Urgențe.

„Spitalul UPU din Sighetul Marmatie Asa tratament aplica in cazul celor care solicita salvarea de nenumarate ori… in cazul de fata acest batran are 78 de ani, iar domniile sale l-au . Intr-o tara normala un om care a muncit toata viata lui, iar acum batranete ii da batai de cap, voi cei din UPU Sighet, asa ne veti trata cand vom fi batrani? RUSINEEEE! Cel care a indraznit sa il loveasca pe Nenea Ion iti spun ca vei plati pentru fapta ta!”, scrie Alina Condra pe contul ei de Facebook.

ACTUALIZARE 2

„Cu privire la bătrânul din Sighetu Marmației, care ar fi fost agresat la spitalul din municipiu, polițiștii s-au sesizat din oficiu în urma imaginilor apărute în mediul online, l-au identificat pe bărbat și desfășoară cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a comis fapta”, a declarat Florina Meteș, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

Managerul Spitalului Municipal Sighetu Marmației, a declarat, pentru AxaNews.ro, că pacientul a ajuns la CPU în 14 august, în jurul orei 02.30. “Un echipaj al Ambulanței l-a adus. Pacientul a fost transportat la Secția de Psihiatrie. Am demarat o cercetare internă, însă ne depășește situația, așa că am apelat la poliție. Noi nu avem cum să cercetăm cazuri de agresiune. Pacientul a fost însoțit la transfer de agenți de poliție. Aceștia au venit la Urgență cu un alt pacient, încătușat, la fel de agitat și s-a mers cu amândoi. Avem nevoie de mărturiile agenților de poliție. Am luat legătura cu aparținătorii și au promis că vor veni împreună cu bărbatul în cauză, să vedem cine l-a agresat. Le vom pune celor de la poliție la dispoziție toate persoanele implicate în incident. Acele fotografii au fost făcute în data de 15 august”, a declarat, pentru AxaNews.ro, Dan Dunca.

ACTUALIZARE 3

Comunicatul Spitalului Municipal Sighetu Marmației

"Referitor la batranul din Sighetu-Marmatiei care ar fi fost agresat in cadrul unitatii noastre va comunicam faptul ca in urma anchetei interne efectuate de comisia numita in acest sens a fost identificat personalul care a fost implicat in eveniment si au fost audiati.

Avand in vedere ca acest caz depaseste capacitatea comisiei de a trage concluzii s-a inaintat Politiei Municipiului Sighetu Marmatiei solicitarea de a prelua anchetarea acestui caz, punandu-li-se la dispozitie datele necesare in vederea anchetei.

In momentul in care se va stabili ca personalul din cadrul spitalului se face raspunzator de agresiunea fata de pacient, consideram ca persoana respectiva nu isi are locul in institutia noastra, urmand a se lua masura administrativa de desfacere a contractului de munca."ACTUALIZARE: FOTO: SIGHETU MARMAŢIEI - Bătrân ÎNVINEŢIT ÎN BĂTAIE la Unitatea Primiri Urgențe

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și