În perioada 13-14 ianuarie 2017, în punctele de trecere a frontierei subordonate inspectoratului dar și la frontiera verde, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au descoperit mai multe persoane care au încercat să introducă ilegal în țară țigări de proveniență ucraineană.

Astfel, în P.T.F. Halmeu s-au prezentat pentru a intra în țară patru persoane, doi români și doi ucraineni, conducând trei autoturisme marca Volkswagen și un BMW.

Existând suspiciuni că aceștia ar putea transporta țigări de proveniență ucraineană, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat controale amănunțite asupra mijloacelor de transport, ocazie cu care au descoperit cantitatea totala de 831 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, ascunse în bagajele personale sau în locuri special amenajate în caroseria și rezervorul autoturismelor.

Doua dintre persoanele implicate au fost sancționate de către organele vamale cu amendă în valoare de 1.500 lei fiecare, iar două dintre ele cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiecare.

Și în P.T.F. Sighetu Marmației, a fost descoperit un cetățean ucrainean Vasyl Z., în vârstă de 22 ani care transporta în bagajele personale cantitatea de 101 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană. Bărbatul a fost sancționat cu amendă de 500 lei și s-au făcut demersuri pentru aplicarea măsurii de interzicere a intrării în România pe o perioadă de 5 ani.

Totodată, un echipaj de la Sectorul P.F. Valea Vișeului, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a descoperit în apropierea frontierei de stat, o geantă în care se aflau 710 pachete cu tigari, de diferite mărci, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 8.300 lei.

Întreaga cantitate de 1.642 pachete cu tigari, în valoare de 12.143 lei și două dintre autoturisme care aveau confecționate locuri special amenajate pentru transportul țigărilor au fost ridicate în vederea confiscării.