Duminică, 06 mai a.c., în jurul orei 21.00, la P.T.F. Halmeu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, Attila S., în vârstă de 39 de ani, cetățean maghiar, pasager într-un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Satu Mare.

Existând suspiciuni că acesta ar putea avea ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului. Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele cetățeanului maghiar, disimulate în cutii de detergent, cantitatea de 249 pachete de ţigări mărcile Rothmans și Jin Ling, de provenienţă ucraineană.

Ţigările, în valoare de 1.121 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectoarelor Sighetu Marmației și Valea Vișeului, pe timpul desfășurării unor misiuni de supraveghre și control la frontiera de stat, au descoperit în zona de responsabilitate, mai multe colete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Baxurile cu țigări au fost transportate la sediile sectoarelor, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.269 pachete țigări la SPF Sighetu Marmației, respectiv 1.960 pachete țigări la SPF Valea Vișeului.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 72.700 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă în vederea identificării tuturor persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și