În data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 21.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P. F. Sighetu Marmaţiei, aflaţi în misiune pe raza localităţii Tisa, jud. Maramureş, au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a unui autoturism marca Ford, înmatriculat în Franţa, despre care existau date că este folosit pentru transportul ţigărilor de contrabandă.

Întrucât conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalele efectuate de către poliţiştii de frontieră, s-a trecut la urmărirea autovehiculului, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase ale maşinii instituţiei. Pe timpul urmăririi, şoferul autoturismului Ford a pierdut controlul volanului, a derapat şi a intrat cu maşina în poarta unui imobil.

La fata locului a fost depistat un tânăr, cetăţean român, domiciliat pe raza judeţului Maramureş. În autoturism au fost observate mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acestuia împreună cu tânărul în cauza la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma controlului efectuat asupra maşinii a fost descoperită cantitatea de 4.000 pachete ţigări, marca Jin Ling, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 36.200 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar maşina în valoare de 2.000 euro a fost indisponibilizată până la finalizarea cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum şi pentru identificarea şi reţinerea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

* În data de 30 ianuarie a.c., în jurul orei 22.00, s-a prezentat în P.T.F. Halmeu, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul maghiar P. Istvan, în vârstă de 35 ani, conducând un autoturism, marca Peugeot, înmatriculat în Ungaria.

În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii. Astfel, a fost descoperită ascunsă, în locaşuri special amenajate, în caroseria şi rezervorul autoturismului, cantitatea de 2560 pachete de ţigări, de provenienţă ucraineană.

Ţigările în valoare de 11.500 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 8.000 lei.

Totodată, autoturismul marca Peugeot, în valoare de 4.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării în P.T.F. Halmeu, deoarece avea locaşuri special amenajate pentru transportul ţigărilor.

Citește și

loading...