În data de 02.05.2018, la nivelul Sectorului P.F. Valea Vișeului s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localității Valea Vișeului, jud. Maramureș, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interior, transportând în spate colete voluminoase.

Drept urmare, s-a acționat pentru reținerea persoanelor în cauză, efectuându-se somația legală prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și au încercat să fugă, dispersându-se în direcții diferite.

Pentru reținerea persoanelor care nu s-au spus somațiilor, s-a tras un foc de avertisment, în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului român Ioan T., în vârstă de 51 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș.

Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

Maramureșeanul, împreună cu autoturismul și coletele, a fost dus la sediul Sectorului PF Valea Vișeului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 4.070 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, de diferite mărci, în valoare de aproximativ 47.600 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Citește și

loading...