Azi dimineață., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului - județul Maramureș a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 03.30, un echipaj al poliției de frontieră a observat o persoană care transporta în spate, de la frontiera de stat spre localitatea Valea Vișeului, mai multe colete voluminoase.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanei în cauză, dar în momentul în care aceasta a observat echipajul poliției de frontieră, a abandonat coletele și a încercat să fugă.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea persoanei, aceasta fiind cetățeanul ucrainean P. R., în vârstă de 31 de ani.

Imediat, au fost anunțate şi autoritățile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite şase colete cu țigări de proveniență ucraineană care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările în valoare de 35.100 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău au descoperit în apropierea frontierei de stat, mai multe colete cu țigări care au fost duse la sediul Poliției de Frontieră, unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.250 de pachete cu țigări, în valoare totală de 84.800 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și tragerea la răspundere a acestora.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet