Astfel, în jurul orei 19.30, politistii de frontiera au observat un grup de persoane care transportau peste frontiera de stat din Ucraina în Romania mai multe colete voluminoase ce contineau tigari de contrabanda.

Lucratorii nostri au procedat la interceptarea si somarea prin voce a celor în cauza si deoarece acestia nu s-au supus politistii de frontiera au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare fiind trase, conform legii, doua focuri de avertisment în plan vertical.

În urma actiunii, a fost retinut un cetatean ucrainean T. Vasilievici, în varsta de 25 ani, celelalte persoane dispersand-se pe teritoriul statului vecin.

Imediat au fost informati si granicerii ucraineni care ne-au comunicat ca la scurt timp pe directia respectiva au retinut o persoana implicata în activitatea infractionala si au descoperit mai multe colete cu tigari din acelasi lot.

Coletele de tigari au fost transportate la sediul S.P.F. Radauti unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 46.500 pachete cu tigari de provenienta ucraineana si Belarus, de diferite marci in valoare de 465.000 lei, care a fost ridicata în vederea confiscarii.

Cetateanul ucrainean este cercetat în prezent de politistii de frontiera suceveni pentru savarsirea infractiunilor de contrabanda în forma agravanta si trecere ilegala a frontierei de stat.

În continuare se fac cercetari în vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii întregii activitati infractionale.


* Miercuri, 30 octombrie, în jurul orei 18.00, politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmatiei au oprit pentru control, pe o strada din localitate, un autoturism marca Opel care tracta o remorca, condus de Gheorghe D., de 29 ani, din localitatea Bocicoiu Mare, jud. Maramures.

Existand suspiciuni ca acesta transporta tigari de provenienta ucraineana, persoana în cauza precum si autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului PF Sighetu Marmatiei în vederea efectuarii unui control amanuntit.

Astfel, au fost descoperite ascunse în locasuri special amenajate, în podeaua dubla a remorcii, sub bancheta din spate a autoturismului precum si sub schimbatorul de viteze, cantitatea de 1.490 pachete cu tigari de provenienta ucraineana.

Conducatorul auto a mai predat politistilor de frontiera înca un colet ce continea 500 de pachete cu tigari, din acelasi lot, detinute la domiciliul sau.

Cele 1.990 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, în valoare de 18.000 lei au fost ridicate în vederea confiscarii iar autoturismul folosit la activitatea infractionala a fost indisponibilizat în vederea continuarii cercetarilor.

Conducatorul auto, este cercetat de catre lucratorii nostri pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia.

* Si lucratorii din cadrul SPF Radauți, au descoperit pe o strada din localitatea Siret, un autoturism abandonat în care se aflau patru colete voluminoase ce contineau 1.000 pachete cu tigari de provenienta ucraineana, în valoare de 10.000 lei.

Întreaga cantitate de tigari precum si autoturismul au fost ridicate în vederea continuarii cercetarilor pentru identificarea persoanelor implicate.


Preluare: ijpfmm.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și