În data de 19 iulie 2017, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Suceava, împreună cu lucrători din cadrul Direcției Regional Vamale Iași, au efectuat o acțiune în comun pe linia combaterii contrabandei și a traficului ilegal cu țigări de proveniență extra-comunitară în zona de responsabilitate.

Astfel, într-o piață de pe raza municipiului Rădăuți, jud. Suceava, a fost depistat un bărbat, cetățean român, în vârstă de 43 de ani care deținea 319 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, fără documente legale.

Țigările, în valoare de 3.700 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În cursul aceleiași zile, un echipaj al poliției de frontieră de la sectorul PF Vicovu de Sus, județul Suceava, a descoperit la aproximativ 800 m de linia de frontieră, un autoturism de teren înmatriculat în Marea Britanie, în care se aflau mai multe colete cu țigări.

Mașina a fost dusă la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.970 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 58.000 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate, iar autoturismul de teren, folosit la transportul țigărilor, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În data de 19 iulie 2017, în jurul orei 18.30, un echipaj mobil din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism marca Audi A6.

Conducătorul auto a refuzat să se conformeze semnalelor efectuate de către lucrătorii noștri continuându-și deplasarea în mare viteză. Imediat, polițiștii de frontieră au trecut la urmărirea mașinii, iar la scurt timp aceasta a fost descoperită abandonată pe o stradă din oraș.

Pe timpul deplasării, șoferul a pierdut controlul volanului și a acroșat gardul unui imobil din zonă.

Din primele verificări, în mașină au fost observate mai multe colete cu țigări, motiv pentru care autoturismul a fost dus la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 10.100 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 118.000 lei.

Autoturismul, în valoare de 13.500 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Tot în data de 19 iulie a.c., la nivelul I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a desfășurat o acțiune în comun cu lucrători din cadrul Secției 5 Poliției Rurală Ocna Șugatag.

Astfel, în jurul orei 17.30, pe raza localității Berbești, jud. Maramureș, a fost observat în trafic un autoturism marca Dodge, al cărui șofer, la vederea echipajului mobil, a întors brusc autoturismul, l-a abandonat și a fugit printre imobilele din zonă.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului au fost descoperite 6 colete ce conțineau cantitatea de 3.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 27.000 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul, în valoare 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Citește și