Astfel, in jurul orei 19.30, a fost identificat in trafic, pe raza localitații Berbesti, un autoturism marca Jeep Grand Cheroke, cu numar de inmatriculare specific Angliei. Conducatorul auto a virat brusc pe o strada laturalnica, iar dupa aproximativ 800 m a fost blocat de un echipaj al poliției de frontiera.

La controlul efectuat asupra masinii, in aceasta au fost descoperite 12 baxuri cu țigari de proveniența ucraineana, fapt pentru care persoana in cauza precum și autoturismul au fost conduse la sediul sectorului in vederea continuarii cercetarilor.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 5.999 pachete cu țigari de proveniența ucraineana, in valoare de peste 53.000 lei.

Barbatul a declarat ca urma sa transporte țigarile in localitatea Baia Mare unde urma sa le comercializeze pe piaþa neagra de desfacere.

Conducatorul auto, in persoana numitului Tudor M., de 26 ani, domiciliat in localitatea Sighetu Marmației este cercetat de catre polițiștii de frontiera pentru savarșirea infracțiunii de colectare, deținere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere și vanzare a bunurilor sau a marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarșirii acesteia.

Intreaga cantitate de þigari a fost ridicata in vederea confiscarii, iar autoturismul folosit la activitatea infracþionala a fost indisponibilizat in vederea continuarii cercetarilor.

Tot ieri, 14 noiembrie a.c., in jurul orei 19.00, un echipaj din cadrul Sectorului PF Sighet a observat, in apropierea de malul raului Tisa, mai multe colete.

La fața locului s-a deplasat o echipa operativa care a descoperit 17 de colete ce conțineau țigari marca Viceroy, de proveniența ucraineana, si care au fost ridicate pentru cercetari.

Imediat, au fost anunþate și autoritaþile de frontiera ale statului vecin in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

In urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 8.500 pachete cu țigari de proveniența ucraineana, in valoare de peste 75.000 lei.

In cauza se efectueaza cercetari in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si a documentarii intregii activitați infracționale.


Preluare: IJPFMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și