Pentru reţinerea persoanelor implicate, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.

În data de 7 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 21.15, lucrătorii noștri au observat, în apropierea frontierei de stat, un grup de persoane care transporta, de la frontiera de stat către interiorul ţării, mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea celor în cauză, însă, în momentul în care aceștia au observat patrula poliției de frontieră, au abandonat țigările și s-au dispersat spre localitatea Ulma, jud. Suceava.

Pe timpul acțiunii, lucrătorii noștri au tras un foc de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, deoarece bărbații nu s-au supus somațiilor legale prin voce.

Imediat, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului, polițiștii de frontieră au descoperit 10 colete voluminoase cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 15.000 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 175.500 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și documentarea întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și