Reamintim în acest sens distrugerea spațiului verde din fața Hotelului „Coroana” (fostul Hotel Tisa), prin demolarea defunctei fântâni arteziene, tranformată ulterior în spațiu verde. Primarul TIR-ist al municipiului declara la acea vreme într-o emisiune, unde altundeva decât pe TV Sighet, că de fapt acolo nu se afla niciun spațiu verde, fiind vorba doar de un „ghiveci” lăsat moștenire de către fostul primar. Cert este că în loc de spațiu verde, ne-am ales cu o bucată de asfalt de proastă calitate în care băltește apa după fiecare ploaie.

Măcelul a continuat cu tăierea multor copaci din parcul „Grădina morii”, zice-s-ar prin oraș doar pentru a face loc altor copaci ce urmau a fi plantați acolo de către o firmă din Oradea, firmă apropiată primarului. Distrugerea spațiilor verzi a încetat doar după ce Sighet 247 a publicat articole pe tema aceasta iar sighetenii au început să protesteze.

Astăzi am fost contactați telefonic de către un cititor al Sighet247 care ne-a semnalat că muncitori de la Urbana „măcelăresc” copacii din zona Spitalului municipal Sighet. Ne-am deplasat la Spital și ce am găsit acolo ne-a îngrozit.

O mașină de la Ecocenter (nu știm ce legătură au cei de la Ecocenter cu „toaletarea” copacilor sau cine și din ce bani îi plătește) au pus la dispoziția muncitorilor Urbana o autoutilitară tip macara. În coșul acesteia era suspendat un muncitor care măcelărea de zor toți copacii din curtea Spitalului. Muncitorii lucrau cu drujba la înălțime fără niciun fel de echipament de protecție (cască, chingi etc). Suntem curioși ce părere are ITM-ul despre cum se lucrează la această societate. Acesta este rezultatul când directorul societății Urbana are o singură calitate: nu că ar fi un bun manager, ci doar că este un foarte bun prieten și executant de-al lui Ovidiu Nemeș.

După așa-zisa toaletare, din copacii falnici au mai rămas doar tot felul de cioate sinistre, fără pic de creangă sau frunze. Discutând cu un pomicultor din sighet și arătându-i pozele cu copacii „toaletați”, acesta ne-a declarat că arborii în cauză nu mai au nicio șansă de a-și reveni, cel mai probabil urmând a se usca.

Sincer, nu pot să pricep de unde atâta ură din partea primarului Nemeș pe spațiile verzi din municipiu și de unde dorința acestuia de a distruge tot ce e verde în oraș. Personal, tind să dau crezare vorbelor care circulă prin oraș, conform cărora TIR-istul distruge spațiile verzi intenționat pentru a avea un motiv ca o anumită firmă din Oradea (TIR-istul știe despre ce firmă e vorba) să planteze alți copaci, la prețuri umflate, plătiți, bineînțeles, din banii noștri, ai sighetenilor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și