În data de 21 martie a.c., în jurul orei 14.00, la nivelul Sectorului PF Vișeu de Sus, judeţul Maramureş, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Pe timpul acțiunii, un echipaj mobil al poliției de frontieră a depistat, în trafic, pe raza localității Săliștea de Sus, jud. Maramureș, un autoturism marca Renault Megane, condus de Paul I., în vârstă de 46 ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, a fost descoperit un colet în care se aflau mai multe pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, pentru care bărbatul nu a putut prezenta niciun document de proveniență.
Persoana în cauză, împreună cu autoturismul a fost condusă la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii țigărilor descoperite a rezultat cantitatea de 500 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 5.800 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

De asemenea, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.