Maramureșeanul Cristian Opriș face noi dezvăluiri despre modul în care apele reziduale ajung în cursul de apă. “Au găurit ultimul canal, cel de lângă stația de epurare. Scurgerile sunt blocate cu niște bile, niște dopuri de plastic. Când se scot dopurile, reziduurile se scurg, printr-o țeavă amenajată de ei (n.red. – angajații primăriei care administrează stația de epurare) direct în albia râului. Iar acel dop se scoate foarte ușor. În plus, la presiune foarte mare, dopul sare singur. Nu e singurul loc. Am descoperit, ulterior, mai multe astfel de dopuri, în mai multe locuri”, a relatat, pentru baiamare24.ro, Cristian Opriș.

După ce a sesizat Garda de Mediu Maramureș și Direcția de Sănătate Publică, bărbatul este decis să meargă mai departe. “Voi face o sesizare la Minister și voi solicita să fie trimis Corpul de Control. Sunt decis să merg până la capăt, chiar dacă trebuie să merg personal în București”, a adăugat Cristian Opriș.

Directorul Gărzii de Mediu Maramureș, Marcela Chindriș, a declarat, pentru baiamare24.ro, că există o anchetă în curs. “Referitor la cazul de la Săliștea de Sus, avem o reclamație depusă. În prezent, se fac verificări. Problemaeste că majoritatea stațiilor de epurare din județ nu sunt funcționale. Nu sunt asigurate debitele de încărcare, iar asta din cauză că nu există suficiente persoane racordate. Cu alte cuvinte, nu se poate pune tehnic înfuncțiune, întrucât stațiile sunt supradimensionate, nu pot fi atinși parametrii de funcționare, pentru a fi atinsă treapta biologică. Este o problemă generală în Maramureșși la nivel național. Este tot un soi de poluare, într-adevăr, însă, din nefericire, nu există o soluție imediată. Pentru a opri deversarea, trebuie să oprim tot circuitul. Ar fi necesară extinderea rețelelor, însă și pentru asta este nevoie de bani”, a explicat Marcela Chindriș.

Mai multe informații pe baiamare24.ro


Preluare: baiamare24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și