În data de 1 noiembrie 2018, la nivelul Sectorului Politiei de Frontieră Poienile de sub Munte a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 15.00, un echipaj al poliției de frontieră aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit pentru control, într-o zonă muntoasă de pe raza localității Repedea, județul Maramureș, un autoturism de teren marca Isuzu, condus de un cetățean român, în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza județului Maramureș.

În urma controlului efectuat asupra mașinii, colegii noștri au descoperit în interiorul acesteia, mai multe colete cu țigări, fapt pentru care persoana în cauză și mașina au fost duse la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor descoperite a rezultat cantitatea de 3.440 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 40.300 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Tot în data de 1 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Satu Mare au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

Astfel, în jurul orei 16.00, au oprit pentru control, în localitatea Carei, jud. Satu Mare, un autoturism marca Audi înmatriculat în România, care era condus de un cetățean român, S. G., în vârstă de 27 de ani, din judeţul Timiş.

Deoarece poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la faptul că tânărul transportă ţigări de contrabandă, autoturismul a fost dus la sediul S.T.P.F. Satu Mare pentru un control amănunțit.

Astfel, a fost descoperită, ascunsă în bagajele personale, cantitatea de 2.460 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

La scurt timp, pe raza aceleiași localități a fost identificat un alt autoturism, marca BMW, condus de un cetățean român în vârstă de 49 de ani din judeţul Timiş, care transporta 2.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare totală de 58.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, conducătorii auto sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar autoturismele în care erau ascunse țigările au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Și polițiștii de frontieră de la Sectoarele Poliției de Frontieră Brodina și Valea Vișeului au descoperit, în apropierea frontierei de stat, un autoturism de teren abandonat încărcat cu baxuri cu țigări și încă 4 colete ascunse în vegetație.

Țigările au fost duse la sediul sectoarelor, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 11.900 pachete cu țigări, a căror valoare se ridică la suma de 138.400 lei.

În cauză, se efectuează verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și