În data de 31.01.2018, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sarasău - I.T.P.F. Sighetu Marmației s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 05.00, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Câmpulung la Tisa, jud. Maramureș, cinci persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa.

Ajunse pe malul românesc, acestea au început să transporte către interiorul țării colete voluminoase, moment în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora.

Observând patrula poliției de frontieră, bărbații au abandonat coletele și s-au îndreptat spre teritoriul statului vecin, lucrătorii noștri reușind reținerea unui cetățean ucrainean. Pe timpul acțiunii, polițiști ide frontieră au tras un foc de avertisment în plan vertical, deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somațiilor legale prin voce.

Totodată, au fost informate autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, iar la locul faptei au fost descoperite opt colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii cetățeanului ucrainean, împreună cu baxurile cu țigări, la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, s-a constatat că acestea conțin 6.000 pachete țigări, marca Marble, în valoare de peste 70.000 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat.

În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și