Trenul Amtrak de mare viteză era o cursă de călători care lega oraşele Taloma şi Portland, din statul american Washington.

Cel puţin 75 de persoane se aflau în trenul deraiat, la sud de Seattle. Printre victime se află şi mecanicii garniturii de mare viteză, transmite presa americană. În momentul deraierii, trenul avea o viteză de aproximativ 130 de kilometri pe oră.

Oficiul Şerifului din Districtul Pierce, statul Washington, anunţă că tragedia a provocat morţi şi răniţi, dar nu a putut preciza, deocamdată, numărul exact al victimelor. Imaginile amator filmate la locul deraierii arată amploarea dezastrului.

Amtrak, compania proprietară a trenului de mare viteză a confirmat că sunt victime în urma deraierii. Circulaţia feroviară între Seattle şi Portland a fost suspendată.

Garnitura a deraiat la o oră aglomerată a dimineţii, pe un pod care trecea pe deasupra unei autostrăzi, în Districtul Pierce, la sud de oraşul Seattle.

Imaginile surprinse la locul tragediei arată că vagoanele deraiate au căzut şi pe autostradă.

Numeroase echipe de intervenţie au fost trimise în zonă. Presa americană transmite că s-au înregistrat victime.

Trenul Amtrak 501 intrase în serviciu chiar astăzi. Săptămâna trecută, primarul unei localităţi de pe traseul garniturii avertiza asupra riscului producerii de accidente mortale.

Citește și

loading...