Până în prezent nu se ştie ce era obiectul, de unde provine sau de câtă vreme se află în zonă. Ministrul justiţiei a declarat că acesta a fost descoperit într-o pădure.

"Secţia militară a biroului procurorului districtual din Gdansk, sub supervizarea biroului procurorului general, a iniţiat proceduri privind resturile unui obiect militar aerian găsit în pădure", a postat pe Twitter ministrul justiţiei, Zbigniew Ziobro.

Ministerul Apărării a precizat pe Twitter că resturile unui "obiect militar neidentificat" au fost găsite în împrejurimile satului Zamosc, din apropiere de Bydgoszcz.

"Situaţia nu afectează siguranţa locuitorilor. Locul descoperirii este investigat" de ofiţeri polonezi şi de poliţia militară, a precizat ministerul.

Postul RMF FM, care citează ”informaţii neoficiale”, a transmis că obiectul militar descoperit în pădure este o rachetă sol-aer şi are câţiva metri lungime.

Locul în care obiectul a fost descoperit se află la sute de kilometri de frontiera Poloniei cu Ucraina, Belarus şi exclava rusă Kaliningrad.

Poliţia militară, poliţia regională, primarul satului Zamosc, biroul procurorului din Gdansk şi un purtător de cuvânt al guvernului au refuzat să comenteze situaţia, notează Reuters.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și