Două explozii au avut loc, vineri seară, în zona Stade de France, iar preşedintele François Hollande, care asista la meciul amical dintre reprezentativele Franţei şi Germaniei, a fost evacuat de serviciile de securitate. În paralel, au fost semnalate cel puţin trei incidente armate în zonele Fontaine au Roi, Charonne şi Bataclan.

Cel puţin 120 de morţi, printre ostaticii din sala de concerte
Persoane înarmate au luat mai mulţi ostatici, vineri seara, într-o sală de concerte din Paris, afirmă surse din cadrul Poliţiei franceze, citate de AFP. Potrivit presei franceze, aproximativ 120 de persoane au fost ucise.

Atacul a avut loc în sala de concerte Bataclan, unde era un spectacol al grupului hard rock Eagles of Death Metal, scrie MEDIAFAX.

Potrivit unor martori, s-a auzit o explozie foarte puternică în timpul concertului şi zeci de focuri de armă.

Un nou atac cu arme automate a fost semnalat în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în cartierul Halles din Paris, relatează postul Europe 1.

Parchetul General din Franța: Au fost opt teroriști. Șapte s-au sinucis, unul a fost împușcat
Atentatele multiple comise la Paris, soldate cu aproximativ 140 de morţi, poartă mărcile reţelelor teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, care au ameninţat în mai multe rânduri Occidentul, în principal Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa, cu atacuri.

Este foarte probabil ca atentatele să fi fost comise de islamişti, posibil chiar europeni, antrenaţi în tabere teroriste din Siria sau Irak.

Franţa participă la coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite care efectuează raiduri aeriene în Siria şi Irak împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Administraţia de la Paris a anunţat recent că va trimite portavionul Charles de Gaulle în Golful Persic pentru intensificarea operaţiunilor antiteroriste.

Grupul terorist Stat Islamic a ameninţat Franţa de mai multe ori cu atentate, explicând că are mii de simpatizanţi în Europa care pot trece la atac.

Hollande: Franța va duce o luptă nemiloasă împotriva terorismului
Franța va duce o luptă nemiloasă împotriva terorismului, a declarat sâmbătă noaptea președintele francez François Hollande, după atentatele de la Paris, transmite AFP.

"Am vrut să fim aici, printre cei care au văzut aceste situații atroce, pentru a spune că vom duce o luptă nemiloasă" contra terorismului, a afirmat șeful statului francez, care s-a deplasat la sala de spectacole Bataclan, unde au fost luați zeci de ostatici în timpul unui concert și unde atacatorii au făcut un carnagiu.

MAE a publicat numerele de urgență pentru români
Purtătorul de cuvânt al MAE, Raluca Lunculescu, a anunțat, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că toți cei care au nevoie de asistență sau vor să anunțe o situație sau știu că un apropiat ar fi fost afectat și are nevoie de ajutor să sune la numerele 0033.680713729 sau 0033.147050755 sau să trimită un e-mail pe adresa paris.consul@mae.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet