Autoritatile franceze vor sa se asigure ca nimeni nu intra si nimeni nu iese din tara, pentru ca vor sa ii prinda pe teroristii din spatele atacurilor pe teritoriul Frantei.

De asemenea, liderul de la Paris a informat ca va fi declarata stare de urgenta in toata Franta, care trebuie sa fie unita si puternica in fata teroristilor.

"Vor avea loc perchezitii corporale oriunde pe strada, in toata Franta. Vom declara stare de urgenta pe tot teritoriul, vom inchide frontierele Frantei, nicio persoana nu mai intra si nici nu va iesi. Cei care au comis atacurile sa nu poata iesi, sa fie prinsi pe teritoriul Frantei.

Gandurile mele merg catre familiile celor ucisi. Trebuie sa dam dovada de unitate, Franta trebuie sa fie puternica si mareata, facem apel catre toti cetatenii sa fie responsabili. Acesti teroristi vor sa starneasca teama, dar ei sunt cei care ar trebui sa se teama. Sa le aratam ca ne putem apara si ii vom invinge pe acesti teroristi", a declarat Francois Hollande, intr-o declaratie de presa sustinuta la scurt timp dupa atacurile din Paris.

"Este o oroare. Am mobilizat toate fortele posibile. Am asigurat toate cartierele pentru ca atacurile sa nu se repete. Circulatia a fost interzisa in anumite zone ale Parisului", a spus Hollande.

Hollande a mai anuntat si activarea codului rosu Alpha, folosit in cazul unor atacuri multiple. Parisul a activat planul alb si in spitale, folosit doar in cazul unui aflux masiv de pacienti.

Parisul retraieste cosmarul terorismului, de data aceasta intr-un atac fara precedent. Cel putin 60 de oameni au murit si 100 au fost luati ostatici vineri seara, in capitala franceza. Sunt cele mai sangeroase antentate produse in Europa, de la cele din Madrid, din 2004.


Mai multe atacuri teroriste au avut loc, vineri seara, la Paris. Este vorba despre doua explozii, provocate de kamikaze, langa Stade de France, unde a avut loc meciul amical dintre Franta si Germania. Presedintele francez Francois Hollande a fost evacuat de pe stadion.

In paralel, au fost semnalate cel mai multe incidente armate in zonele Fontaine au Roi, Charonne si Bataclan.

De asemenea, la sala de concerte Bataclan a avut o luare de ostatici. Presa franceza relateaza ca 100 de persoane au fost luate ostatice.

Presedintele francez a declarat stare de urgenta si a inchis granitele. Administratia de la Paris a declansat Planul Alpha - reactie la atentate multiple.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet