Ultimul dosar legat de fraudarea examenului de Bacalaureat şi care este anchetat de oamenii legii, după cum spun sursele noastre, ar fi pornit de la fiica unui influent om politic băimărean. Aceasta a absolvit Colegiul Naţional Gheorghe Şincai din Baia Mare fără a promova BAC-ul în sesiunea din vară.

Atunci a intervenit la oficiali din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean tatăl fetei care ar fi promis o importantă sumă de bani pentru ca fata lui să ia BAC-ul. Sursele spun că înţelegerea ar fi fost ca banii să nu fie daţi pe loc ci abia când vor fi solicitaţi şi nu cash ci sub formă de donaţie la unul dintre cele mai importante partide politice.

Implicaţi în această tranzacţie, spun aceleaşi surse, se pare că sunt mai mulţi inspectori şcolari, începând chiar de la vârf. Sursele noastre vorbesc despre Delia Ardelean, dar şi doi inspectori de specialitate şi anume Camelia Duţă şi Valentina Todoran, culmea, tocmai pe materiile pe care nu le-a promovat candidata. Punctul culminant al poveştii a avut loc în urmă cu mai bine de o lună când tatăl fetei, precizează sursele, ar fi fost sunat de la partid să se prezinte cu donaţia pentru că se apropie alegerile prezidenţiale.

Acesta, deşi fiica a promovat la sesiunea din toamnă a bacalaureatului cu media 8, s-a dus glonţ la organele de anchetă şi a depus plângere.

Maramureşul nu este străin de astfel de scandaluri legate de fraudarea examenului de Bacalaureat. Şi în anii trecuţi au fost mari probleme din acest punct de vedere, lăsându-se cu anchete peste anchete şi chiar condamnări.

Citește și