Cel puțin 55 de suspecți ar fi reușit să treacă de proba teoretică, deși erau analfabeți.

Candidații purtau o cameră ascunsă îndreptată spre grilele de examen, iar imaginea era vizionată de un complice într-o mașină parcată în apropiere.

Acesta afla răspunsurile corecte și le dicta prin cască. Trei indivizi prinși în flagrant, marți dimineață, au fost reținuți după audieri.

Un bărbat a reușit să treacă examenul teoretic auto cu 25 de puncte, deși, spun polițiștii, abia reușește să citească pe litere mandatul de aducere la audieri.

Bărbatul este bănuit că a plătit 7.500 de euro unui instructor auto și unui partener care i-au instalat microfon, cască și o cameră video în formă de nasture, ascunsă în cămașă.

În timp ce instructorul îl aștepta pe hol, celălalt complice era într-o mașină unde urmărea pe un monitor imaginile transmise de camera ascunsă. Îi dicta apoi candidatului răspunsurile.

Cel care ar fi orchestrat totul lucrează de șapte ani ca instructor auto la o școală de șoferi din București.

Pentru a putea da examenul în București, cei care îl fraudau și-au stabilit fictiv adresa în Capitală, într-o clădire unde erau înregistrate peste 10.000 de persoane.

Zeci de suspecți au fraudat proba teoretică
Polițiștii cred că alți 55 de suspecți au fraudat proba teoretică în același mod. Ei au fost aduși la audieri la sediul IPJ Ilfov și supuși unui experiment judiciar ce va fi considerat probă în dosar.

Cu alte cuvinte, politștii îi testează din nou, arătându-le planșe cu indicatoarele rutiere pe care trebuie să le recunoască, dar sunt și întrebări cu definiții din codul rutier.

Suspect: „Da, mi-a dat câteva semne de circulație, le-am recunoscut, le-am prezentat și asta a fost".

Ruda unui suspect: „Mi-a zis așa, în mare parte, că îl supune la un test să vadă dacă știe să scrie, ce studii are”.

Reporter: Când a luat carnetul?

Ruda unui suspect: „Sunt câțiva ani. Acum trei ani”.

Reporter: Mai știe cu ce punctaj?

Ruda unui suspect: „24 de puncte".

Reporter: Când a luat soția carnetul?

Soț: „În august, pe 24”.

Reporter: Și cu ce notă a luat?

Soț: „Teoretic cu 23. Practic, cu 18".

Cei aduși la audieri sunt bănuiți de fals intelectual, abuz în serviciu, fraudă informatică și fals în declarații. Pe lângă pedeapsa impusă de lege, ar putea rămâne și fără permis.

Rețea de falsificatori de permise auto
Aceasta nu este singura rețea de falsificatori de permise descoperită de polițiștii și procurorii din Ilfov. În ultimii doi ani, Serviciul Rutier Ilfov a întocmit cel puțin trei dosare la fel de mari.

O rețea coordonată de Marius Nicușor, zis Copilu, a livrat sute de permise, buletine și pașapoarte falsificate în țară și în străinătate.

Un alt bărbat a fost trimis în judecată pentru 11.000 de infracțiuni, fiind acuzat că a înmatriculat cu acte false 2.700 de mașini.

Și tot polițiștii și procurorii din Ilfov au reținut 12 medici din București care falsificau fișele medicale pentru preschimbarea permiselor de conducere.


Preluare: stirileprotv.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și