Echipa condus─â de Tudor Giurgiu ┼či Cristian Movil─â este ├«n plin─â documentare, i-a intervievat deja pe cei implica┼úi ├«n jaf ┼či lucreaz─â ├«n paralel la realizarea scenariului, se arat─â ├«ntr-un comunicat remis AGERPRES de Dan Lupu, Industry Coordinator la Festivalul Interna┼úional de Film Transilvania.


Valoarea furtului dep─â┼če┼čte, conform exper┼úilor, 18 milioane de euro, devenind astfel unul dintre cele mai mediatizate furturi de opere de art─â pe plan mondial.

"Deja am primit propuneri de colaborare din partea unor produc─âtori din Marea Britanie, Olanda ┼či Statele Unite. Subiectul vinde de la sine, este un excelent pretext pentru un film de ac┼úiune diferit de majoritatea filmelor de gen. Viteza cu care s-a produs furtul, psihologia ┼či motiva┼úiile autorilor jafului, faptul c─â provin dintr-o comunitate de lipoveni izolat─â, care tr─âie┼čte ├«ntr-un sat locuit preponderent de v├órstnici, sunt elemente care vor da o culoare specific─â unei pove┼čti cu iz universal. Evalu─âm posibilitatea realiz─ârii filmului ├«n limba englez─â, cu o distribu┼úie interna┼úional─â, ├«n care s─â se reg─âseasc─â actori europeni ┼či americani de top", a declarat Tudor Giurgiu, citat ├«n comunicat.

Cele ┼čapte tablouri furate din Olanda, ├«n doar dou─â minute ┼či 48 de secunde, au fost aduse ├«n Rom├ónia ├«n trei perne ┼či se pare c─â au sf├ór┼čit ├«ntr-o sob─â din satul Carcaliu. Cercet─ârile sunt ├«ns─â ├«n curs de desf─â┼čurare.

Citește și

loading...