"Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu al┼úi colegi. Din punctul meu de vedere, da (ar trebui s─â fac─â un pas ├«n spate, n.r.). (...) Este doar punctul meu de vedere, nu m-am consultat cu nimeni, nu am cerut acceptul nim─ânui. Ori schimb─â modul de lucru ┼či renun┼ú─â la a se mai consulta doar cu dou─â-trei persoane - multe care nici nu fac parte din Guvern - deci ori schimb─â total modul de lucru, dar nu cred c─â poate s─â lucreze ├«n acest sens, pentru c─â ar fi f─âcut-o - dac─â poate, ar fi minunat - dac─â nu, cred c─â o retragere ar fi benefic─â pentru partid, dar nu at├ót mai pu┼úin pentru partid, c├ót pentru ┼úar─â", a precizat Firea, ├«ntrebat─â fiind dac─â Liviu Dragnea ar trebui "s─â fac─â un pas ├«n spate", a spus Firea la TVR 1, potrivit Agerpres.

├Än ce prive┼čte persoanele cu care se consult─â Dragnea, Firea a men┼úionat c─â sunt "c├ó┼úiva apropia┼úi", mai mult din afara partidului, iar apropia┼úii din interiorul partidului sunt "din ce ├«n ce mai pu┼úini".

"├Än ceea ce prive┼čte propunerile legislative sau ini┼úiativele guvernamentale care sunt cu impact public, care sunt mai sensibile, care trebuie comunicate ┼či explicate ├«n mod public, cred c─â ar fi fost mult mai ├«n┼úelept ┼či democrat s─â discute anterior cu membrii BPN, cu membrii Comitetului Executiv, pentru a g─âsi cele mai bune solu┼úii. A crede c─â doar un consilier sau a crede c─â doar un consultant de┼úine adev─ârul absolut nu este ├«n regul─â. De ce? Pentru c─â ├«ntreaga echip─â sufer─â. Nu acei consilieri sau nu acei consultan┼úi deconteaz─â, ci noi to┼úi, ca echip─â. (...) Este nedemocratic ca vicepre┼čedin┼úii partidului ┼či membrii comitetului executiv s─â afle lucruri importante despre Guvern ┼či Parlament de pe surse, de pe site-uri", a afirmat Firea.

Potrivit acesteia, sunt mul┼úi membri ai PSD, chiar vicepre┼čedin┼úi, care dup─â c─âderea Guvernului Tudose au aflat "pe surse" sau din pres─â care sunt candida┼úii pentru func┼úia de premier. Firea a ad─âugat c─â acest lucru "nu este normal".

"Seara a propus-o pe doamna Carmen Dan. Pentru c─â au fost c├ó┼úiva colegi pe care i-a chemat ┼či s-au opus, a schimbat cu doamna D─âncil─â, dar restul, practic, aflau pe surse", a declarat ea.

├Äntrebat─â de ce s-au opus membrii PSD consulta┼úi unei nominaliz─âri a lui Carmen Dan, Firea a r─âspuns c─â nu a fost de fa┼ú─â, dar c─â ace┼čtia i-au spus c─â "nu poate fi tot Guvernul de la Teleorman".

"Doamna D─âncil─â, av├ónd aceast─â anvergur─â european─â, nu a fost considerat─â ca o exponent─â a jude┼úului Teleorman. S-a considerat c─â este un europarlamentar rom├ón, la al doilea mandat, cu o rela┼úie bun─â la Bruxelles cu oameni politici influen┼úi din Europa. Spun sincer c─â am sus┼úinut-o ┼či c─â Bucure┼čti a fost prima organiza┼úie, ├«mpreun─â cu Ilfov, care i-am acordat public sus┼úinere ┼či chiar nu regret acest lucru", a declarat Firea.

Citește și

loading...