Societatea Vital S.A. este deținută sau controlată direct sau indirect de câțiva lideri importanți ai PNL Maramureș, cel mai cunoscut publicului larg fiind domnul Micle Radu. Domnul Micle este un membru marcant al PNL, efectuând și un mandat de deputat din partea acestui partid. Orice s-ar fi zis până de curând împotriva Vital era catalogat ca fiind o erezie de către Ovidiu Nemeș. Vorba aia, Vital-ul este un fel de afacere în familie – familia PNL. Cine plătește profiturile acestei societăți și îi îmbogățește pe câțiva odioși? Noi, consumatorii, care suntem jecmăniți cu fiecare factură pe care o plătim ca proștii.

Lucrurile au început să se împută odată cu bătălia internă în PNL pentru preluarea șefiei la nivel de județ. Ovidiu Nemeș este unul dintre aspiranții la această funcție și este dispus să facă orice pentru a o obține. Văzând că nu are șanse de câștig, acesta a reușit amânarea alegerilor din PNL Maramureș cu câteva luni, timp în care să își facă jocurile de culise și să se asigure că va câștiga. Una dintre piedicile în calea TIR-istului la șefia PNL Maramureș o constituie gruparea din sânul PNL care deține/controlează Vital-ul. Se pare că această grupare nu îl susține pe Nemeș la șefie și asta îl enervează la culme pe TIR-ist. Fără această susținere nu poate pune mâna pe întregul Partid liberal din județ.

Soluția identificată de Nemeș pentru rezolvarea acestei probleme a fost una pe cât de simplă, pe atât de ingenioasă: îi șantajează pe cei din „grupul Vital” că dacă nu îl susține la șefia PNL Maramureș, îi scoate cu afacerea din Sighet. Personal, sunt convins că este doar o gargară practicată de TIR-ist, pentru că nu are niciun interes să facă așa ceva: doar este vorba de vreo 12 milioane de euro alocați Sighetului, bani pe care Nemeș îi poate toca prin intermediul firmelor neamurilor sale și ale apropiaților săi. Aceleași firme prin care s-au tocat banii sighetenilor prin tot felul de lucrări edilitare cu preț mult umflat. Dacă lucrurile ar fi stat altfel, nu ar fi semnat Ovidiu Nemeș de curând contractul cu Vital și ADI și ar fi impus societății Vital un alt preț la apă și un alt mod de contorizare și facturare a acestor servicii.

Nimic nu iubește mai mult pe lume Nemeș decât banii, visându-se în topul celor mai bogați români – de aici și dorința de a face orice pentru a pune mâna pe șefia PNL Maramureș. Odată ajuns acolo, o-ho... doar acolo sunt banii mulți pe care el îi va dirija.

Dovada cea mai bună că totul este doar vorbărie goală o găsim pe oficina TIR-istului, maramedia.ro, care până pe la începutul lunii iulie a.c. prezenta societatea Vital S.A. într-o lumină favorabilă și după această dată vedem că Vital S.A. dintr-o dată este incorectă, fură la contoare etc.

Ideea este că nu l-a interesat vreodată pe Nemeș ca sighetenii să plătească prețul corect la apă ci toată gargara împotriva Vital-ului este un șantaj politic pentru a le strânge mâna cu ușa celor ce dețin Vital-ul să îl susțină la șefia PNL Maramureș.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și