Viktor Orban, unul dintre prietenii lui Vladimir Putin, așa cum a fost numit de presa internațională de-a lungul timpului, a mers în China să se întâlnească cu cel mai criticat om al planetei.

În timp ce țările Uniunii Europene și-au redus drastic dependența de energia provenită din Rusia, ca răspuns la războiul din Ucraina, Orban e cel care schimbă forinți în ruble ca să cumpere și mai mult gaz de la Gazprom. Acesta le promite ungurilor că asta e soluția pentru criza energetică apărută odată cu invadarea ilegală a Rusiei în Ucraina.

Șeful Gazprom a anunțat că livrările suplimentare către Ungaria se ridică la 1,3 miliarde de metri cubi de gaze. Problema e că soluția avansată de Victor Orban, cea de a rămâne prieten cu președintele Rusiei, nu a adus mari beneficii ungurilor.

Inflația din țara vecină e cea mai mare din blocul comunitar european, iar prețurile de la pompă sunt mai mari decât în România, deși premierul ungar a testat niște măsuri populiste la sfârșitul anului 2021. A renunțat rapid la plafonările de prețuri după ce măsura a provocat o criză de aprovizionare și panică în rândul șoferilor.


Preluare: stiri.tvr.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și