"Cu mare triste╚Ťe, confirm─âm c─â fiul nostru iubit, frate ╚Öi prieten, George, a murit ├«n pace ├«n casa sa, de Cr─âciun", a anun╚Ťat duminic─â agentul artistului, ├«ntr-un comunicat citat de DPA.

Starul pop britanic, al c─ârui nume real era Georgios Kyriacos Panayiotou, a v├óndut mai mult de 100 de milioane de albume de-a lungul unei cariere care s-a ├«ntins pe aproape patru decenii, primul s─âu album solo "Faith", din 1987, fiind v├óndut ├«n 20 de milioane de discuri ╚Öi ocup├ónd prima pozi╚Ťie ├«n topuri, noteaz─â ╚Öi AFP, care aminte╚Öte ╚Öi de succese ale artistului precum "Faith" sau "Careless Whisper".

Faima sa a crescut ca membru al duo-ului Wham!, cunoscut pentru hit-urile sale "Club Tropicana" și "Last Christmas"

George Michael a decedat duminic─â la locuin╚Ťa sa din Goring, comitatul Oxfordshire, la vest de Londra, transmit EFE ╚Öi AFP, cit├ónd BBC, care arat─â c─â moartea sa nu este considerat─â suspect─â de poli╚Ťia britanic─â.

"Sunt profund ╚Öocat. Am pierdut un prieten drag, cel mai amabil ╚Öi generos suflet ╚Öi un artist str─âlucit. G├óndurile mele se ├«ndreapt─â spre familia sa ╚Öi to╚Ťi fanii s─âi", a reac╚Ťionat, pe Instagram, c├ónt─âre╚Ťul britanic Elton John, citat de AFP.

George Michael a supravie╚Ťuit unei pneumonii la sf├ór╚Öitul lui 2011. France Presse aminte╚Öte c─â starea sa necesitase ├«ngrijiri intensive din cauza severit─â╚Ťii unei infec╚Ťii cu pneumococ.

"Aceasta a fost literalmente cea mai rea lun─â din via╚Ťa mea, dar am o ╚Öans─â incredibil─â, cu adev─ârat incredibil─â, de a fi aici", a declarat el atunci, dup─â spitalizarea sa.

Retras ├«n ultimii ani, George Michael preg─âtea un album cu produc─âtorul britanic Naughty Boy. Popularitatea c├ónt─âre╚Ťului a sc─âzut ├«n anii 1990, dar a revenit ├«n 2004 cu albumul "Patience", care a ocupat primul loc de v├ónz─âri ├«n Regatul Unit.

Interpretul lui "Careless Whisper" a cunoscut ├«n trecut diferite dificult─â╚Ťi legate de droguri ╚Öi alcool. El a petrecut patru s─âpt─âm├óni ├«n ├«nchisoare ├«n 2010 dup─â ce a intrat cu Range Rover-ul ├«ntr-un magazin din nordul Londrei, sub influen╚Ťa cannabisului, scrie AFP.

Trei ani mai devreme, el fusese g─âsit le╚Öinat ├«n Mercedesul s─âu ╚Öi a admis c─â a consumat droguri, dar a sc─âpat de ├«nchisoare efectu├ónd 100 de ore de munc─â ├«n interesul comunit─â╚Ťii. El a primit o interdic╚Ťie de a mai conduce timp de doi ani.

Ultimul său album solo, Symphonica, apărut în 2014, a fost disc de aur în Marea Britanie.

EFE amintește că George Michael, purtând numele real de Georgios Kyriacos Panayiotou, s-a născut dintr-un tată grecocipriot și o mamă britanică, pe 25 iunie 1963, în cartierul East Finchley, în nordul Londrei.

Citește și

loading...