Totu┼či, cifrele sunt pe cale s─â atrag─â critici at├ót de acas─â, c├ót ┼či din plan interna┼úional, av├ónd ├«n vedere c─â excedentul comercial al unei ┼ú─âri este deficitul ┼či datoria altui stat. Iar excedentul germanilor dep─â┼če┼čte ├«n continuare valoarea de 6% considerat─â de Uniunea European─â ┼či Fondul Monetar Interna┼úional drept durabil─â pe termen lung.

Cele mai recente cifre arat─â astfel puterea dominant─â a Germaniei ├«n ceea ce prive┼čte exporturile, astfel c─â unul dintre principalii ciritici ai s─âi sunt Statele Unite. Pre┼čedintele Donald Trump a catalogat ┼úara drept unul dintre principalii vinova╚Ťi pentru deficitul comercial al Americii de 460 de miliarde de dolari. Este ┼či motivul pentru care Donald Trump a amenin┼úat Germania cu taxe suplimentare pe importul de ma┼čini, de altfel cel mai important sector pentru export al Germaniei.

Critici au venit ┼či din plan local. Mai multe grupuri au cerut guvernului s─â foloseasc─â surplusul comercial pentru a stimula consumul ┼či investi┼úiile.

Comer┼úul cu bunuri este principalul responsabil pentru excedentul comercial de peste 200 de miliarde de euro, ├«n timp ce veniturile din active sunt a┼čteptate s─â sar─â de 63 de miliarde de euro anul acesta.

De cealalt─â parte, se a┼čteapt─â ca Germania s─â ├«nregistreze un deficit de servicii ├«n valoare de 18 miliarde de euro, arat─â statistica oficial─â.

Citește și

loading...