Seif avertizează că UE va schimba tonul dacă Londra va încerca să divizeze blocul comunitar.

Deputatul german a mai declarat că perioada de tranziție oferită Marii Britanii de Uniunea Europeană prin anunțarea planului de negociere este singura modalitate de evitare a eșecului discuțiilor.

Purtătorul de cuvânt al grupului Uniunii Creștin-Democrate (CDU) din Bundestag a mai explicat că negocierile dintre Bruxelles și Londra vor dura 15 luni, o perioadă insuficientă după părerea sa.

"În lipsa prevederilor tranzitorii, negocierile ar fi sortite eşecului de la început", a declarat Detlef Seif.

"Propunerile UE furnizează spaţiul necesar şi flexibilitatea pentru negocieri rezonabile şi pentru ajungerea la acorduri de calitate înaltă. Dar, cu cât Marea Britanie va dori mai mult acces la piaţa internă, cu atât mai mari vor fi schimburile comerciale şi cu atât mai mult Marea Britanie va trebui să accepte legislaţia comunitară", a mai spus deputatul german.
Politicianul german a atras atenția Londrei să nu încerce negocieri individuale cu state membre ale UE.

"Dacă vom afla aşa ceva, acesta va fi sfârşitul comportamentului bun al UE şi al disponibilităţii pentru compromisuri, lucruri observate clar în liniile planului de negociere", a subliniat acesta.

Steffen Seibert, purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, a confirmat că negocierile pe tema viitoarei relaţii între Marea Britanie şi Uniunea Europeană vor putea începe abia după ce vor fi stabilite condiţiile ieşirii ţării din comunitatea europeană.

Citește și

loading...