El a spus c─â a stat ultima oar─â de vorb─â cu Becali vineri, ├«ns─â nu au discutat despre mutarea fostului parlamentar de la Jilava. Mai mult, Bogdan Vlad sus┼úine c─â cererea de mutare ar putea fi formulat─â at├ót de clientul s─âu c├ót ┼či de ap─âr─âtor.

Avocatul nu a precizat exact care sunt motivele pentru care Becali ar dori s─â fie mutat la alt penitenciar, ├«ns─â a spus c─â acesta este un drept al lui ┼či c─â dac─â va dori acest lucru, poate s─â-l fac─â.

Potrivit unor informaţii, latifundiarul din Pipera ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Alba. Oficiali ai penitenciarului spun că deocamdată nu au primit nicio hârtie oficială, dar că o astfel de cerere ar fi fost deja înregistrată la Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Ministrul Justi┼úiei, Robert Cazanciuc, a dispus efectuarea de verific─âri la Penitenciarul Jilava din Bucure┼čti, pentru a se stabili ├«mprejur─ârile ├«n care au fost efectuate ┼či ulterior date publicit─â┼úii imagini din acest penitenciar.

Potrivit unui comunicat al MJ remis AGERPRES, în baza ordinului de control, la Penitenciarul Jilava s-a deplasat vineri o echipă de inspectori din cadrul Corpului de Control al Ministrului.

├Än acela┼či timp, Ministerul Justi┼úiei precizeaz─â c─â orice decizie legat─â de executarea pedepsei de c─âtre o persoan─â condamnat─â la pedeapsa ├«nchisorii ┼úine de atribu┼úiile Administra┼úiei Na┼úionale a Penitenciarelor, ale judec─âtorilor delega┼úi cu executarea pedepselor ┼či instan┼úelor de judecat─â.

Concluziile ┼či eventualele m─âsuri care vor fi dispuse vor fi aduse la cuno┼čtin┼úa opiniei publice dup─â finalizarea raportului de control, precizeaz─â MJ.

Televiziunile au difuzat ├«n aceast─â s─âpt─âm├ón─â imagini cu George Becali filmate ├«n interiorul Penitenciarului Jilava din Bucure┼čti.

Citește și

loading...