România TV informează că Gigi Becali a trimis judecătorilor o solicitare de întrerupere a pedepsei pe motive medicale. Prin cererea pe care avocaţii au înaintat-o, Gigi Becali cere să fie pus în libertate pentru a se putea trata corespunzător.

Avocatul lui Gigi Becali, Bogdan Vlad, a declarat la România TV că această cerere a fost înaintată Tribunalului Constanţa, secţia penală.

"Are această afecţiune de 30 de ani, iar afecţiuena medicală s-a agravat în sistemul penitenciar pentru că se nu poate trata. Am înţeles că are dureri foarte mari. Urmează ca o echipă medicală şi medico-legală să stabilească dacă Gigi Becali poate primi îngrijirile medicale de care nevoie în sistemul penitenciar sau dacă are nevoie de o operaţie. Sper ca într-o lună de zi să se rezolve cererea, cu precizarea că sentinţa va avea titlu executoriu", a precizat avocatul Bogdan Vlad.

Cererea a fost depusă la Tribunalul Constanţa în data de 30 decembrie, iar primul termen de judecată este 29 ianuarie.

Procedura de întrerupere a pedepsei din cauza stării de sănătate presupune faptul că starea de sănătate a lui Gigi Becali să fie investigată de către o comisie de medici trimişi de Adminstraţia Penintenciarelor, cât şi de o echipă de la Institutul de Medicină Legală.

Dacă comisiile de medici vor stabili că problemele de sănătate a lui Gigi Becali nu poate fi tratate în sistemul penitenciar, finanţatorul Stelei poate fi eliberat până la îmbunătăţirea stării de sănătate, dar nu mai mult de trei luni.

Citește și