Un apel la 112 a alertat autorităţile că un autoturism marca Audi a intrat cu viteză într-un cap de podeţ situat pe margina drumului, pe raza localităţii Ilba. Atât pompierii de la descarcerare cât şi echipajele de salvare au fost dirijate de urgenţă la faţa locului, acolo unde s-a produs o adevărată tragedie. Şoferul şi un pasager au fost găsiţi fără suflare prinşi între fiarele contondente ale maşinii, iar alte trei persoane au suferit mai multe leziuni în urma impactului.

După ce le-au fost acordate primele îngrijiri medicale, victimele au fost transportate la spital, una dintre ele aflându-se în stare critică. “Am intervenit la un accident rutier soldat cu cinci victime. Din păcate, două dintre ele sunt decedate, în ciuda manevrelor de resuscitare. Alte trei persoane au fost transportate la spital. Una este în stare critică, iar pentru alîi doi suntem rezervaţi în a da un pronostic” a declarat dr. Alin Suciu, SMURD Maramures.

Oficialii Inspectoratului Poliţiei Rutiere au arătat că “din primele cercetari rezultă faptul că accidentul s-a produs pe fondul vitezei neadaptate într-o curbă periculoasă. În urma accidentului a rezultat decesul a două persoane, conducătorul auto şi un pasager şi vătămarea corporală gravă a incă trei pasageri din maşină” a declarat insp.pr. Grigore Tomoioaga, SPR Maramures.

Azi noapte, unul dintre pasageri a fost dus în sala de operaţie, acesta aflându-se în comă profudă. Un alt pasager a suferit multiple fracturi Acesta avea programatată nuntă azi, 8 noiembrie. A treia victimă este sportivul Mihai Mădăian însă se află în afara oricărui pericol.

Cei care s-au aflat în autoturism participaseră la Topul Firmelor ce a avut loc vineri seara în oraşul Seini. La finalul evenimentului au urcat în maşină şi au pornit spre Baia Mare. Pe raza localităţii Ilba, viteza execsivă a transformat totul într-o cursă infernală. Ei trebuiau să ajungă într-un local din Baia Mare la un chef al burlacilor. Printre cei răniţi, sportivul Mihai Mădăian, vicecampion mondial şi campion european la Taekown-do poate spune că s-a născut a adoua oară după ce a suferit doar câteva leziuni. Şoferul care a decedat era un tânăr, David Muscan, copilul unui om de afaceri din localitatea Seini. Celălalt pasager mort se numeşte Alex Vitlinger. Unul dintre pasagerii din maşină, Mihai Bălan se află în comă profundă, acesta suferind multiple leziuni.

Pe paginile de socializare a celor doi tineri morţi în acidentul rutier prietenii şi cunoştinţele acestora au postat zeci de mesaje prin care îşi i-au adio. „Nu prea văd rostul la multe cuvinte... Dar îmi pare nespus de rău că am acceptat să vin cu tine după maşina asta. Poate dacă nu veneam poate singur nu ai fi mers..... Dar aşa a fost soarta nu avem ce face. Sa te odihneşti în pace prieten drag. Condoleanţe familiei tale” scrie un prieten a lui David Muscan.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și