Protestul membrilor este cauzat de refuzul guvernanților de a purta negocieri cu reprezentanții federaţiilor sindicale din educaţieși de a adoptamăsuri concrete pentru:

- ACORDAREA, încă de la începutulanului 2022, a salariilor de bază prevăzute de anexele la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ (cadre didactice, personal didactic auxiliar șinedidactic);

- ALOCAREA procentului de 6% din P.I.B. pentru finanțarea educației;

- ADOPTAREA UNEI MĂSURI LEGISLATIVE DE NATURĂ REPARATORIE, prin care întregul personal didactic să beneficieze de calculul și plata corecte ale drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime în învățământ (de la data de 01.09.2017), respectiv ale drepturilor reglementate ca majorări/creșteri salariale (începând cu 01.01.2019), potrivit Legii-cadru nr. 153/2017;

- ACORDAREA SPORURILOR PENTRU CONDIȚII DE MUNCĂ prevăzute de Regulamentele emise în baza Legii-cadru nr. 153/2017;

- PLATA ORELOR SUPLIMENTARE pentru munca prestată de personalul didactic auxiliar și nedidactic peste timpul normal de muncă;
SUPLIMENTAREA NUMĂRULUI DE POSTURI DIDACTICE AUXILIARE ȘI NEDIDACTICE necesare pentru ca unitățile de învățământ să își desfășoare activitatea încondiții cât maibune.

“Concret, miercuri, acolo unde există membri ai Sindicatului din Învăţământul preuniversitar „SPIRU HARET” Maramureş, în intervalul orar 11:00-13:00 va avea loc acţiunea de protest prin încetarea lucrului în unitățile și in instituțiile de învățământ din Maramureş.

Membrii de sindicat vor fi prezenţi în unităţile şcolare, dar nu vor desfăşura activităţi de predare/învăţare/evaluare ci doar de supraveghere a copiilor şi elevilor.

Este o grevă de avertisment privind nerespectarea legislaţiei şi a măsurilor impuse, de legea în vigoare, privind drepturile salariale şi condiţiile de muncă ale personalului angajat, finanţarea învăţământului şi neacordarea respectului cuvenit pentru cea mai importantă categorie profesioanală”, a menţionat preşedintele Sindicatului din Învăţământul preuniversitar „SPIRU HARET” Maramureş, Pop Daniel.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!