Modalitatea de plată a fost stabilită de Guvern prin ordonanţă de urgenţă.

"Plata sumelor prev─âzute prin hot─âr├óri judec─âtore┼čti av├ónd ca obiect restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule ┼či a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dob├ónzile calculate p├ón─â la data pl─â┼úii integrale ┼či cheltuielile de judecat─â, precum ┼či alte sume stablite de instan┼úele judec─âtore┼čti, devenite executorii p├ón─â la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursu a 5 ani calendaristici, prin plata ├«n fie care an a 20% din valoarea acestora", este decizia Guvernului.

În cursul acestui termen, orice procedură de executare silită se suspendă de drept.

Sumele de plat─â vor fi actualizate cu infla┼úia, iar graficul de plat─â a tran┼čelor anuale va fi stabilit de autorit─â┼úi.

Aceea┼či procedur─â va fi aplicat─â ┼či pentru plata restan┼úelor reprezent├ónd titluri executorii deja emise ┼či pentru care nu a ├«nceput ├«nc─â executarea silit─â.

S─âpt─âm├óna trecut─â, premierul Victor Ponta declara c─â persoanele care au pl─âtit taxa auto vor primi banii ├«napoi, ├«n urma deciziei definitive a Cur┼úii de Justi┼úie a Uniunii Europene, dar preciza c─â Guvernul analizeaz─â modalitatea ┼či durata de efectuare a opera┼úiunii, ├«n func┼úie de restric┼úiile ┼či posibilit─â┼úile bugetare.

Taxa auto instituit─â de Guvernul Rom├óniei ├«n ianuarie 2012 contravine Articolului 110 al Tratatului de Func┼úionare al Uniunii Europene, a stabilit Curtea de Justi┼úie a UE, la ├«ntreb─ârile preliminare a dou─â instan┼úe rom├óne┼čti.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...