Premierul bavarez Horst Seehofer — liderul Uniunii Creștin-Sociale (CSU), la guvernare împreună cu Uniunea Creștin-Democrată (CDU) și cu Partidul Social-Democrat (SPD) — a declarat în weekend că două tabere vor fi construite lângă frontiera cu Austria, pentru a primi imigranți veniți din state considerate ca sigure, și astfel probabil să fie deportați.

Horst Seehofer susține că strângerea laolaltă a imigranților din motive economice din Albania, Kosovo și Muntenegru va face mai eficient procesul de colectare a cererilor de azil și va accelera deportarea.

Social-democrații și alte partide din opoziție l-au acuzat pe Seehofer că încearcă să capitalizeze politic și să alimenteze sentimentele antiimigrație, pe fondul atacurilor tot mai numeroase ale extremei stângi împotriva imigranților și a centrelor lor de cazare.

"Domnul Seehofer ar trebui să fie conștient că hărțuirea refugiaților nu este ceva care să fie acceptat sub o coaliție cu SPD", a declarat Ralf Stegner, vicepreședinte al social-democraților, avertizând asupra pericolului unei "retorici inflamatoare".

"CSU nu este preocupată să găsească o soluție politică la numărul în creștere de refugiați, ci poartă o campanie țintită împotriva imigranților care caută refugiu în landul bogat Bavaria", a acuzat Margarete Bause, membră a Partidului Verzilor.

Imigrația constituie un subiect de dispută în Germania, unde un aflux fără precedent de solicitanți de azil a pus presiune asupra serviciilor sociale. Se estimează că 400.000 de persoane vor cere azil în această țară în anul în curs, menționează DPA.

Citește și