HCM Baia Mare va juca primul meci de pregatire din aceasta vara impotriva redutabilei echipe ungare, Györi Audi ETO KC, câstigatoarea Ligii Campionilor in 2013 si 2014. Meciul dintre vicecampioanele Ungariei si României va avea loc la Györ miercuri, 5 august, de la ora 19.00 (ora României). Mai apoi, joi, de la ora 11.00, baimarencele vor disputa un nou amical, cu echipa maghiara Erd.

De vineri pâna duminica, HCM Baia Mare va pleca in Slovacia la Michalovce, unde va juca cu Podravka Koprivnica (campioana Croatiei), Iuventa Michalovce (campioana Slovaciei) si DVSC Debrecen (locul 7 in Ungaria), in cadrul Memorialului „Tomas Jakubko”.

HCM Baia Mare are in acest moment 22 de jucatoare aflate in pregatiri. Au fost 24, dar doua dintre ele au plecat la Dunarea Braila, in contul imprumutului jucatoarei Gabriela Perianu: Bianca Tiron (sub forma de imprumut, un an) si Aneta Pirvut Udristoiu (definitiv - ea mai avea un singur an de contract cu gruparea baimareana). De altfel, cele doua se afla deja in pregatiri cu echipa antrenata de Costica Buceschi.

Doua dintre jucatoarele HCM-ului nu vor putea participa la aceasta prima deplasare: este vorba de Paula Ungureanu si de Elena Georgievska. Lotul care a facut deplasarea este urmatorul:

Portar: Ionica Munteanu si Iulia Dumanska
Extrema stânga: Valentina Ardean Elisei, Andrada Maior Pasca si Ana Maria Tanasie
Inter stânga: Lois Abbingh, Gabriella Szücs, Gabriela Preda Mihalschi, Gabriela Perianu
Centru: Allison Pineau, Laura Oltean, Luciana Marin, Madalina Zamfirescu
Inter dreapta: Melinda Geiger, Patricia Vizitiu
Extrema dreapta: Adriana Nechita, Alexandra Do Nascimento
Pivot: Timea Tatar, Katarina Jezic, Cynthia Tomescu
Dupa turneul din Slovacia va urma un turneu in Baia Mare, weekend-ul viitor, iar mai apoi, pe 19 august, primul meci oficial al sezonului, Supercupa României, cu CSM Bucuresti.

Fetele antrenate de Aurelia Rosca vor ramâne apoi in capitala, unde vor participa la Bucharest Trophy, si unde vor juca in aceeasi grupa cu Buducnost Podgorica (campioana en-titre a Europei) si Rostov pe Don (campioana Rusiei, acolo unde s-au transferat in aceasta vara si Ksenia Makeeva si Ekaterina Davidenko). |n functie de locul ocupat in clasamentul grupei, HCM va mai disputa inca un joc.

Sezonul 2015/2016 se va juca pe sistem tur-retur, fara play-off si play-out. HCM Baia Mare va juca in prima etapa, pe 29 august, acasa cu “U” Cluj-Napoca, iar in etapa a doua tot pe teren propriu, cu nou promovata Magura Cisnadie. Derby-ul CSM Bucuresti - HCM Baia Mare va avea loc in ultima etapa, in tur la Bucuresti si in retur in Baia Mare.

Citește și

Comentarii