Regula de aur la ieșirea în natură este aceea că trebuie respectată curățenia pe tot parcursul ieșirilor la iarbă verde. Marcela Chindriș, comisar-șef al Gărzii de Mediu Maramureș, a declarat, pentru Axanews.ro, că administrațiile locale au fost cele care aveau obligația de a amenaja aceste locuri de picnic. Cele mai cunoscute și frecventate de maramureșeni au fost dotate cu pubele pentru gunoi, băncuțe, mese.

„Noi am solicitat primăriilor din județ o situație cu locurile de picnic amenajate. Știm că cele mai frecventate, cum este Valea Chiuzbăii, au fost amenajate, însă sunt mulți cei care aleg să iasă la iarbă vedere în alte locuri decât cele amenajate. Oriunde e un loc frumos, e bun pentru iarbă verde”, ne-a spus Marcela Chindriș.

„Nu distrugeți, modificați ori degradați panourile informative, marcajele, indicatoarele, construcţiile, împrejmuirile sau orice alte amenajări, aruncați deşeurile doar în locurile special amenajate, depuneți separat deşeurile de ambalaje în containerele inscripţionate corespunzător categoriei de deşeuri, în conformitate cu regulile privind colectarea separată, aprindeți focul doar în locurile special amenajate, respectați orarul de desfăşurare a activităţii de picnic corespunzător zonei respective, lăsați locul în care ați desfăşurat activitatea de picnic curat şi nealterat, parcați autovehiculele doar în zonele special amenajate în acest scop, respectiv nu hrăniți animalele sălbatice.

Vă rugăm să țineți cont de legislația aflată în vigoare, astfel încât pe parcursul controalelor comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, să nu fiți amendați contravențional”, precizează Garda de Mediu Maramureș.

Citește și