Împătimiții de alergare sunt invitați să se înscrie la Maratonul Ursoii 2013, care se va desfășura sâmbătă, 17 august, în comuna maramureșeană Ieud, într-un cadru natural spectaculos. Premiile oferite sunt tentate, astfel încât participanții vor avea atât satisfacția alergării până la capăt a cursei, cât și una materială.
Întrecerea, singura de gen organizată în mediul rural din Maramureș, se întinde pe o distanță de circa 20 de kilometri și străbate un traseu cu mai multe porțiuni în pantă, dar cu un peisaj care distrage atenția de la greutățile drumului.

Startul se dă la ora 9.00 dimineața din fața sediului Primăriei Ieud, iar concurenții au de urmat traseul: Plopșor, cantonul silvic, Solotruc, Gura Ursoii, Fundul Ursoii și retur. Locul de întoarcere a dat și denumirea competiției.

La maraton pot participa persoane care au minimum 18 ani și dețin un certificat care atestă că sunt clinic sănătoase și pot depune efort fizic. Taxa de participare este de 50 lei, suma colectată astfel urmând să fie utilizată în scopuri caritabile.

Înscrierile se pot face inclusiv în ziua startului, înainte de ora 9.00, în fața primăriei, unde va fi deschis un stand al organizatorilor.

Premiile sunt în valoare de 1.000 de euro și constau în bani, cupe, tricouri. Locul 1 este răsplătit cu 200 de euro, locul 2 cu 100 de euro, iar concurentul ajuns pe a treia poziție va fi recompensat cu 50 de euro.

Maratonul Ursoii este organizat din inițiativa unui localnic din Ieud stabilit în străinătate. Îndrăgostit de comuna natală, dar și adept al unei vieți sănătoase, Vasile Dunca Boboiog și-a propus să organizeze anual o competiție prin care să promoveze activitățile sportive și în care să atragă tot mai mulți tineri maramureșeni, iar în final concursul să devină de referință pentru întrecerile de acest fel din țară.

"În ultimii ani, se face tot mai puțină mișcare, iar activitățile sportive pentru amatori aproape că nu există. Cred că această stare este și o consecință a lipsei de spații amenajate. Totodată, este îngrijorătoare și indiferența tinerilor pentru sport. Printr-o colaborare mai strânsă între primărie, școală și cetățenii comunei s-ar putea găsi soluții pentru îmbunătățirea situației", a declarat Vasile Dunca Boboiog.

Organizatori ai Maratonului Ursoii 2013 sunt S.C. Boboiog Company SRL și Primăria Ieud, cu susţinerea agenției de media și publicitate Refresh Media Transilvania, care și-au propus să continue o tradiție începută în urmă cu 8 ani. Evenimentul coincide cu întâlnirea fiilor satului Ieud.

Pentru înscrieri și alte informații va rugăm să intrați în contact cu Dl. Nelu Chindriș la 0767 630 017 sau 0744 496 647


Preluare: Comunicat de presa

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și