Rona de Sus

Ieri, 24 februarie a.c., începând cu ora 18.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sighetu Marmaţiei au efectuat, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Sighetu Marmaţiei, două percheziţii domiciliare pe raza localităţii Rona de Sus.

În urma percheziţiilor, la unul dintre imobilele vizate, care aparţine lui Ana H., de 52 ani, au fost descoperite patru colete învelite în folie de culoare neagră care conţineau ţigări.

Acestea au fost transportate la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 26.700 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Sighetu Marmaţiei

În data de 24 februarie a.c., un echipaj al poliţiei de frontieră de la Sectorul P.F. Sighetu Marmaţiei a identificat în trafic, pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei, un autoturism înmatriculat în România, despre care aveau date că transportă ţigări de contrabandă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare pentru a opri la control autoturismul, în acesta aflându-se Lenuţa G., de 27 ani şi Cristina P., de 31 ani, ambele domiciliate pe raza judeţului Arad.

Lucrătorii noştri au luat măsura conducerii autoturismului şi a celor două persoane la sediul sectorului în vederea efectuării unui control amănunţit.

În urma controlului au fost descoperite în locaşuri special amenajate 1.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 8.900 lei, cantitate care a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, iar autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Crăciuneşti

Lucrători din cadrul aceluiaşi sector, pe timpul unor misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat, au descoperit abandonate în apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii Crăciuneşti, judeţul Maramureş, patru colete voluminoase care conţineau 1.980 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 17.600 lei au fost ridicate în vederea confiscării iar în continuare se fac verificări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet