Noul Ford Puma a fost prezentat la ├«nceputul lunii aprilie ┼či va intra ├«n v├ónzare la finalul acestui an.

SUV-ul de segment B iese ├«n eviden╚Ť─â cu elemente importante de design, precum blocurile optice ┼či linia caroseriei. Al─âturi de propor┼úiile sale, care permit o gard─â la sol mai ridicat─â, Puma are un portbagaj care ofer─â o capacitate de 456 de litri ╚Öi o ad├óncime deosebit de mare.

Ma┼čina are tehnologia Ford EcoBoost Hybrid, care ar trebui s─â optimizeze consumul de combustibil, motorul oferind ├«n acela┼či timp o putere de 155 de cai putere (CP). Este vorba despre un starter/generator integrat antrenat prin curea (BISG), care ├«nlocuie┼čte clasicul alternator, permi┼ú├ónd recuperarea ┼či stocarea energiei care de obicei se pierde ├«n timpul fr├ón─ârii ┼či rul─ârii libere (coasting). Astfel, sistemul ├«ncarc─â un pachet de baterii Litiu-Ion de 48 de vol┼úi r─âcit cu aer.

BISG se comport─â ┼či ca un motor electric, complet├ónd motorul 1.0 EcoBoost cu trei cilindri. Acesta utilizeaz─â energia ├«nmagazinat─â ├«n baterii pentru a schimba sursa cuplului ┼či pentru a suplimenta cuplul, potrivit companiei.

Puma se al─âtur─â unei game ├«n expansiune de SUV-uri ┼či crossovere Ford la nivel european, aceasta incluz├ónd Fiesta Active, Focus Active, EcoSport, Kuga, Edge ┼či noul Explorer Plug-in Hybrid.

SUV-urile reprezintă acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford în Europa. Vânzările de SUV-uri Ford au crescut în 2018 la nivel european cu peste 19 procente.

Citește și

loading...