Am văzut în ultima vreme că primarul TIR-ist al municipiului joacă un balet de imagine ieftin în ceea ce privește societatea Vital, în sensul că a atenționat operatorul de apă-canal privind recenta majorare a prețului la apă. Zic că este doar o lovitură de imagine ceea ce face Ovidiu Nemeș pentru că știu care sunt interesele economice și că miza Vital este prea mare pentru primar. Atenție – vorbim de sume de bani foarte mari care urmează să curgă în lucrări de apă-canal în municipiul nostru, peste 12 milioane de euro!

Orice persoană își poate da seama că primarul va avea un cuvânt greu de spus legat de firmele care vor executa aceste lucrări și, la cum merg lucrurile în România, de obicei cel care ia deciziile privind lucrările publice nu este uitat de cei care le execută. Există numeroase cazuri în care cei care iau deciziile cu privire la cine execută lucrări publice, sunt tot cei care le și execută prin diverși interpuși și își iau profituri grase. Dacă aceste lucruri vor fi valabile și în cazul primarului Ovidiu Nemeș, atunci lucrurile sunt clare: acesta se va îmbogăți cu câteva milioane de euro! Personal, tind să cred că așa va fi, mai ales că TIR-istul nostru are antecedente în acest sens: a rămas cu peste 400.000 euro din afaceri mai mult sau mai puțin legale din afaceri cu retrocedări de terenuri.

De ce nu ar face același lucru și în cazul lucrărilor Vital, mai ales că sumele alocate acestor lucrări sunt astronomice? Surse din anturajul primarului ne-au declarat că Nemeș a declarat că vrea să ajungă acolo sus – în topul celor mai bogați români. Cel mai probabil vom vedea aceleași firme arhicunoscute cu patroni apropiați primarului care vor executa lucrări de calitate îndoielnică și pe bani mulți. Aceleași firme care au executat lucrări de pavare, reabilitare a spațiilor verzi etc. în municipiul nostru pe bani mulți și foarte mulți.

Chiar dacă primarul Nemeș face doar balet, există însă și câțiva consilieri locali care au luat în serios această problemă. De exemplu, consilierul local PSD Ioan Sas a depus o Contestație către Vital S.A. prin care cere să i se recalculeze ultima factură emisă, arătând că ultima creștere de preț practicată de Vital este ilegală. Această contestație este obligatorie înainte de a putea da în judecată operatorul de apă-canal. În cazul în care Vital refuză să se conformeze, dl. Sas Ioan poate acționa în judecată SC Vital SA și sigur va câștiga în instanță anularea facturii și recalcularea consumului de apă. Pe lângă acestea, avocatul Sas poate obține și cheltuielile de judecată și alte daune, pe care Vital va fi obligată să le plătească.

În curând Sighet 247 va fișa pe site modelul de Contestație împotriva modului de facturare a apei și a prețului practicat de Vital S.A., contestație pe care fiecare sighetean o va putea completa ușor și depune la sediul Vital S.A.

Sighet 247 va oferi sighetenilor asistență GRATUITĂ pentru completarea contestației și eventual acționarea în judecată a societății VITAL S.A. După ce veți primi răspunsul de la Vital S.A. la contestație iar dacă acesta reprezintă un refuz din partea Vital de a recalcula factura la apă, tot ce va trebui să faceți va fi să ne contactați prin formularul de CONTACT existent pe site, să lăsați un număr de telefon și vă vom suna noi.

Dacă noi, sighetenii, vom depune câteva sute de astfel de contestații vom forța mâna acestei societăți nesimțite să se conformeze cu cerințele noastre, ale consumatorilor sigheteni.

Borșenii, având un primar pentru oameni, nu unul care să își urmărească doar propriile interese, au scăpat de Vital. Apa în Borșa costă doar 1,25 lei / mc și nu peste 6 lei / mc atât cât costă la noi. Primarul Nemeș sigur nu va dori eliminarea Vital de pe piață, doar vorbim de sume de peste 12 milioane de euro în joc. Cum altfel să ajungi în top 200 al bogaților României?

Singura variantă de a scăpa în Sighet de Vital o reprezintă strângerea de semnături pentru organizarea unui REFERENDUM LOCAL prin care sighetenii să spună la vot dacă mai doresc ca Vital să opereze în Sighet sau nu. Astfel, dacă sighetenii vor hotărî că nu mai doresc Vitalul în Sighet, atunci acesta va pleca, iar apa va avea din nou prețul corect: 1,5 lei / mc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și