Primul bloc este deja finalizat, urmând a fi populat la 1 iulie de către persoanele care sunt nevoite să părăsească locuinţele retrocedate. În acest bloc, 42 de familii vor găsi un nou adăpost, putând începe o viaţă nouă. În Sighetu Marmaţiei, aceste cazuri de retrocedare sunt numeroase, iar problema soluţionării de locuinţe în cazul celor care riscă evacuarea din casele naţionalizate este una de amploare. Conform legii, după retrocedarea imobilelor, chiriaşii pot să mai stea vreme de cinci ani în casele retrocedate, după care riscă evacuarea.

Al doilea bloc de locuinţe este în lucru şi se speră că va putea fi terminat până la finele anului în curs, cu fonduri repartizate de la guvern. Urmează construcţia altor două blocuri, tot pentru aceşti chiriaşi din casele retrocedate.

„În Sighetu Marmaţiei avem un număr foarte mare de locuinţe care fac obiectul retrocedării, fiind vorba despre vechile case ale comunităţii evreieşti. Trebuie să facem toate eforturile pentru a asigura acestor chiriaşi, care riscă să fie evacuaţi, un acoperiş deasupra capului. În anii următori, pe cele 10 hectare de care dispunem la intrarea în oraşul nostru intenţionăm să construim 17 blocuri”, a punctat viceprimarul Horia Scubli.


Preluare: InfoMM.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și