Potrivit guvernului din Baluchistan, insula se ridică deasupra mării la o înălțime de aproximativ 100 de picioare și are o lățime de aproximativ 200 de picioare, fiind situată la aproximativ 600 de metri de portul pakistanez Gwadar. În sistemul imperial anglo-saxon un picior (foot) este echivalentul a 30,48 cm sau 0,3048 m.

Canalele de televiziune locale au arătat imagini în care se vedea cum o porțiune de teren stâncos se ridică deasupra nivelului mării, iar o mulțime de oameni dezorientați asistă de pe țărm la acest fenomen.

Potrivit Institutului american de geologie (USGS), care măsoară magnitudinea la scara momentului, seismul din Pakistan a avut o magnitudine de 7,7 grade. Conform informațiilor seismologilor, epicentrul cutremurului a fost localizat pe teritoriul provinciei Baluchistan, la 66 km nord-est de orașul Awaran, la o adâncime de 20 de km.

Cutremurul a fost urmat de patru replici, dintre care cea mai puternică a fost de 5,9 grade.

Autoritățile provinciale au decretat stare de urgență și, împreună cu echipele de salvare, în zonă au fost trimise trupe de militari și grăniceri, având în vedere că provincia este situată la granița cu Iranul.

Baluchistan este provincia cea mai mare din Pakistan, dar și cel mai puțin populată (aproximativ 8.000.000 de locuitori). Timp de câteva minute, seismul a fost resimțit la Hyderabad, Larkana și alte orașe.

Mass-media indiene au relatat că seismul a fost resimțit la New Delhi și în alte regiuni din nordul Indiei. Canalul de televiziune pakistanez a informat că replicile s-au resimțit, de asemenea, în Iran, Emiratele Arabe Unite (EAU) și Oman.


Preluare: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și