Poliţiştii rutieri întocmesc dosar penal de fiecare dată când constată o astfel de faptă. Numai în acest week-end au fost constatate opt infracţiuni: la Baia Mare, Târgu Lăpuş şi Groşii Ţibleşului – conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, la Sighetu Marmaţiei şi Groşii Ţibleşului – conducere fără permis, la Baia Sprie - părăsirea locului accidentului fără anunţarea organelor de poliţie şi la Groşi - refuz de prelevare a mostrelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Exemplu: în comuna Groşii Ţibleşului poliţiştii au identificat un bărbat în vârstă de 60 de ani, din localitate, care, cu toate că avea dreptul de a conduce suspendat, şi avea deja întocmit pe numele lui un alt dosar penal pentru infracţiuni rutiere, s-a urcat la volanul autoturismului şi, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, s-a oprit direct în poarta de acces a locuinţei unei vecine.

Deşi testarea cu aparatul etilotest a indicat o concentraţie mare de alcool pur în aerul expirat, bărbatul a refuzat prelevarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe lângă dosarul penal iniţial, bărbatul a mai fost pus sub acuzare pentru încă trei fapte penale.

Citește și

loading...