Într-un interviu acordat postului albanez de televiziune Vizion Plus, oficialul american a declarat cu seninătate că din punctul său de vedere "Macedonia nu este un stat. Îmi pare rau, dar nu este un stat."

Dana Rohrabacher a argumentat în continuare: "Există o atât de mare diviziune în țara lor, încât nu vor putea să trăiască împreuna pe mai departe. De aceea kosovarii și albanezii din Macedonia ar trebui să facă parte din Kosovo, iar restul Macedoniei ar trebui să facă parte din Bulgaria sau din altă țară cu care au legături".

Potrivit lui Rohrabacher crearea Macedoniei a fost din start o eroare: "Ideea este să fie ținută Macedonia în viață pentru că cineva, în urmă cu 30 de ani, a decis că este o configurare care ar trebui să rezulte din dezmembrarea Iugoslaviei", a mai spus el, potrivit site-ului MKD.mk.

Mai mult decât atât, congresmanul a avansat ideea că însuși președintele Trump ar putea fi de acord cu o reconfigurare a granițelor în Balcani în doar câteva luni, iar influența Rusiei în zonă nici nu mai contează!

Declarațiile congresmanului au declanșat imediat reacția autoritățile din Skopje, care au cerut socoteală Washington-ului pentru declarațiile iresponsabile ale lui Rohrabacher, generatoare de anxietate în Macedonia și întreaga regiune.

“Credem că Departamentul de Stat American va dezamorsa adecvat orice îndoială cu privire la stabilitatea statelor și își va confirma politica vizavi de Macedonia și Balcani. ” , au declarat autoritățile din Macedonia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și