În Gara de Nord este a aglomerație de la primele ore ale dimineții. Nu a mai rămas niciun loc în trenurile care duc spre mare. Pentru că situația era de așteptat, CFR a anunțat încă de zilele trecute că a suplimentat cu 8000 de locuri trenurile care merg spre mare. Însă și acestea s-au dovedit a fi prea puține. În această dimineață vagoanele au fost arhipline și s-au mai vândut doar locuri în picioare.

Reprezentanții CFR au precizat că în funcție de cum decurge această zi, trenurile spre litoral ar putea fi suplimentate și în zilele următoare. Extrem de aglomerate sunt și trenurile care leagă celelalte orașe de litoral, precum Iașiul și Aradul.

Iar cine nu merge cu trenul la mare, este de așteptat să meargă cu mașina. Deocamdată se circulă în condiții normale pe A2 și pe Centura Capitalei, dar este de așteptat să se aglomereze în cursul zile de azi.

10.000 de turiști, așteptați în Vama Veche

Marea Neagră este locul preferat de tineri pentru scurta vacanţă. Vacanţa de 1 Mai va transforma Vama Veche într-un furnicar. Au fost rezervate aproape toate locurile de cazare, de la corturi până la hoteluri cu pretenţii. În mica stațiune sunt aşteptaţi 10.000 mii de turişti. Iar unii dintre ei deja au venit. Între timp, se fac ultimele pregătiri pentru primirea vamaioților.

Variantele de cazare în Vama Veche sunt pentru toate buzunarele. O noapte de cazare începe de la 20 lei la cort şi ajunge la 530 lei într-o cameră dublă la un hotel de 4 stele.

Vama Veche va fi, în weekend, gazda unui festival de muzică organizat pe plajă, care va începe sâmbătă. Nu vor lipsi nici concertele live în cluburi sau pe terase.

Turiştii care vin vara aceasta pe litoral vor avea parte de o primire mai exotică la Mamaia. 17 palmieri au fost plantaţi la intrarea în staţiune, lângă Satul de vacanţă. Palmierii au fost aduși în vase pline cu pământ şi au fost plantaţi aşa, pentru a se acomoda mai ușor schimbării.

De 1 mai la munte

Turiştii sunt aşteptaţi şi la Curmătura Ştezii, în judeţul Sibiu, o zonă pitorească înconjurată de dealuri şi munţi. Prețurile la cazare sunt accesibile, pornesc de la 80-90 de lei până la 120 de lei o cameră dublă pe noapte. Trebuie să știți că mai sunt foarte puține locuri de cazare disponibile. În Sibiu, spre exemplu, gradul de ocupare a ajuns la 90%.

3 din 5 români stau acasă de 1 mai
Chiar dacă stațiunile montane și cele de pe litoral sunt aproape în întregime ocupate de turiști, un studiu realizat de eJobs arată că cei mai mulți dintre români vor rămâne acasă de 1 mai. Astfel, 41% din totalul celor care vor fi liberi de Ziua Muncii vor sta acasă, cu familia sau prietenii, iar 21% vor ieşi la iarbă verde.

3 din 5 români care sunt liberi de 1 mai vor sta acasă, cu familia, sau vor merge la iarbă verde şi numai 2 din 10 au decis să meargă la mare sau la munte. Marea este destinaţia preferată în special de cei tineri, cu vârste de până în 25 de ani.

Bugetul destinat vacanţei de 1 mai începe de la 200 de lei. Cei care pleacă la munte vor cheltui între 200 şi 500 de lei de persoană, cei care merg la mare, între 500 şi 1.000 de lei. În ceea ce priveşte excursiile peste hotare, doar 3% dintre români au ales această variantă. Aceştia vor cheltui, în medie, 2.000 de lei.

Citește și

loading...