În primul rând aveți nevoie de: 6 ouă, 300 g. zahăr, 1 litru de lapte și la alegere următoarele ingrediente: 2-3 pachete de zahăr vanilat sau 1 lingură cu vârf de cacao, sau 250 g. căpșune, sau 250 g. fragi sau zmeură.
Mod de preparare: Într-o cratiță se sparg 5-6 ouă întregi, se adaugă zahărul, se bate bine și apoi se adaugă laptele călduț, puțin câte puțin, amestecându-se mereu cu lingura. Apoi, se pune compoziția la foc, pe o țiglă sau tablă groasă, având grijă să nu se afume. Se clocotește de câteva ori și se lasă să se răcească, apoi se adaugă vanilie sau cacao, sau oricare din fructele alese terciuite și trecute prin strecurătoarea de fructe.
După acestea se introduce vasul în congelator. Din când în când se scoate vasul și cu cuțitul se dezlipește partea înghețată de pe marginile vasului pe care o amestecăm cu restul compoziției. Se procedează în acest fel de câteva ori, până ce se obține un conținut omogen. Astfel, veți avea o înghețată din care să serviți oricând aveți poftă.
Sighet247.ro vă urează poftă bună!