Vantul a prezentat intensificari temporare, iar pe creste a viscolit si spulberat zapada. Cel mai rece a fost noaptea trecuta la Borsa -13 grade si Targu Lapus -10 grade.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul sectoarelor de drumuri nationale este curat si partial umed la Targu Lapus, curat si partial uscat la Borsa, respectiv curat si uscat pe celelalte sectoare. Cerul este senin, vizibilitatea in trafic este buna. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu sapte utilaje si au raspandit 32 tone de material antiderapant in Pasul Gutai, Pasul Prislop si pe DN18B.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este curat si partial uscat. S-a actionat cu 15 utilaje si imprastiat 124 tone de material antiderapant. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost variabile. Nu au fost semnalate probleme. Gheata este prezenta la malurile raurilor Viseu, Cisla, Iza, Botiza, Vaser, Ruscova Cavnic.

Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Stratul de zapada este prezent doar in zona montana si masoara pana la 15 cm la Vf. Iezer, 6 cm la Baiut, 3 cm in Baia Borsa si pe Valea Vaserului, 2 cm la Cavnic si Firiza. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -13 grade la Vf. Iezer, -12 grade in Pasul Prislop,-11 grade la Targu Lapus si Borsa, -10 grade la Cavnic si Ocna Sugatag, -9 grade in Pasul Gutai, la Viseu de Sus, Sighetu Marmatiei, -7 grade in Baia Mare, Baia Sprie, -5 grade la Seini, Somcuta Mare. Vremea va fi astazi in judet frumoasa, dar rece, local geroasa noaptea si dimineata.

Temperaturile maxime vor avea valori maxime cuprinse intre -1 grad si 1 grad, iar cele minime intre -12 si -9 grade. Vantul va sufla slab, la moderat cu intensificari temporare care vor amplifica senzatia de frig. :Pe creste va sufla tare si va spulbera zapada.

Citește și

Herodot Grup Sighet