In cursul serii si al noptii a plouat, iar la munte a nins. Cantitatea maxima de apa inregistrata a fost de 18.0 l/mp, la Vf. Iezer. Vantul a suflat slab la moderat in cursul zilei, s-a intensificat in cursul serii si al noptii cu rafale de pana la 54 km/h in Baia Mare, iar in zona montana inalta au fost intensificari sustinute, cu rafale de pana la la 108 km/h, la Vf. Iezer, viscolind ninsoarea si spulberand zapada.

Temperatura maxima a fost cuprinsa intre 5 grade la Ocna Sugatag, Targu Lapus si 7 grade la Sighetu Marmatiei. Cel mai rece a fost la Vf. Iezer, -7 grade, Pasul Gutai si Pasul Prislop 0 grade. Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. A nins in Pasul Prislop. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste depusa pe carosabilul DN18, in Pasul Prilsop, intre km 170 si km 180.

Celelalte sectoare de drumuri nationale au carosabilul curat si umed..S-a intervenit cu doua utilaje, 12 tone de material antiderapant si 500 kg de clorura de calciu in Pasul Gutai, respectiv cu trei utilaje si 16 tone de material in Pasul Prislop. Nu am avut probleme semnalate in trafic din cauza conditiiilor meteorologice nefavorabile. Cer acoperit, vant linistit, vizibilitatea in trafic este buna. Se semnaleaza lapovita la Borsa si precipitatii sub forma de ploaie in rest.

Carosabilul sectoarelor de drumuri judetene este curat si umed. S-a actionat cu sase utilaje si raspandit 57 tone de material antiderapant. Debitele si nivelurile cursurilor de apa au fost in crestere. Nu au fost semnalate probleme. Expplotarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se ealizeaza in conditii de siguranta.

Stratul de zapada masoara pana la 20 cm la Vf.Iezer, 15 cm la Baiut, 11 cm la Cavnic, 4 cm la Luhei, 1 cm in Baia Borsa. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -1 grad in Pasul Prislop, 1 grad la Borsa si in Pasul Prislop,, 3 grade la Cavnic, 4 grade la Viseu de Sus, 5 grade la Targu Lapus, 6 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatie, Ocna Sugatag, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare. Fulguieste in Pasul Prislop, Pasul Gutai si la Cavnic. Se semnaleaza ceata pe E58, spre Seini.

Vremea se va raci astazi in judet usor fata de ziua precedenta. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei cand pe arii restranse vor cadea precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie, iar la munte local va ninge.

Vantul va sufla in general moderat, cu intensificari temporare in cursul zilei cu viteze la rafala ce vor atinge 55-70 km/h și izolat 80-90 km/h In zona montana inalta va fi tare cu viteze la rafala de peste 90-120 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 9 grade, iar cele minime intre -5 si 0 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și