Vantul a suflat slab, la moderat, cu intensificari in zona montana de pana la 72 km/h, la Vf.Iezer, unde a spulberat zapada. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 7 grade la Targu Lapus si 9 grade la Sighetu Marmatiei, Baia Mare.

Circulatia rutiera se desfasoara in conditii de iarna. Carosabilul este curat si umed pe toate sectoarele de drumuri publice. Ploua in judet. S-a actionat pe sectoarele de drumuri nationale cu doua utilaje si s-au raspandit cinci tone de material antiderapant pe DN18 in Pasul Prislop si Dealul Stefanitei.

Vizibilitatea in trafic este buna. Pe sectoarele de drumuri judetene s-a intervenit cu doua utilaje si s-au imprastiat 30 tone de material antiderapant pe DJ109F si DJ 184, la Cavnic. se semnaleaza vant cu viteze de 20 -30 km/h in Pasul Prislop. Sunt asigurate serviciile de utilitate publica.

Debitele si nivelurile cursurilor au fost usor variabile. Nu au fost inregistrate probleme. Strat de zapada se gaseste in zona montana inalta si masoara pana la 29 cm la Vf. Iezer, 11 cm la Baiut si 3 cm la Cavnic. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: 0 grade la Vf.Iezer si in Pasul Prislop, 2 grade in Pasul Gutai, 4 grade la Borsa, Viseu de Sus, Ocna Sugatag si Targu Lapus, 7 grade in Baia Mare, Sighetu Marmatiei, Baia Sprie, Seini, Somcuta Mare.

Vremea va fi astazi calda in judet. Cerul va prezenta innorari temporare, mai accentuate in cursul zilei. Pe arii extinse se vor semnala ploi cu caracter de aversa, mai ales ziua, cand pentru perioade scurte de timp vor fi posibile descarcari electrice, vijelii si grindina.

In zona montana inalta vor fi precipitatii si sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Vantul va avea intensificari sustinute cu viteze in general intre 60...80 km/h, la munte cu viteze de 70-80 km/h, iar in zona montana inalta vor fi rafale de peste 90-100 km/h.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 13 grade, iar cele minime intre 1 grad si 5 grade.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și