Vantul a suflat slab la moderat, cu unele intensificari in zona inalta de munte de pana la 47 km/h, la Vf. Iezer. Cel mai rece a fost la Cavnic si Ocna Sugatag -2 grade. Starea de practicabilitate a sectoarelor de drumuri publice este urmatoarea: DN1C si E58 are carosabilul curat si umed.

Pasul Gutai carosabil curat si umed. DN19 si DN18B au carosabilul curat si umed. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm se gaseste pe Dealul Hera, intre km 85 si km 94, respectiv pe intreg sector DN18 Viseu de Sus si Borsa, respectiv DN17C. S-a actionat de catre angajatii de la drumuri nationale cu 24 de utilaje si s-au raspandit 250 tone de material antiderapant.

Sectoarele de drumuri judetene au carosabilul partial acoperit cu zapada in zona de deal, curat si umed in rest. SC Drumuri Poduri a actionat cu 27 de utilaje si 334 tone de material antiderapant. La, Cavnic in zona montana se semnaleaza mazga pe carosabil. Cerul este acoperit, fulguieste in Baia Mare, ninge slab la Petrova, Viseu de Sus si Borsa. Sunt asigurate utilitatile la nivelul judetului. Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost in scadere.

Nu au fost semnalate probleme. Exploatarea acumularii hidrotehnice Stramtori-Firiza se realizeaza in conditii de siguranta. Gheata este prezenta la malul raurilor Ruscova si Viseu. Curg sloiuri de gheata pe raul Ruscova. Stratul de zapada masoara: 15 cm la Vf. Iezer, 10 cm la Baiut, 6 cm la Cavnic, 5 cm la Sacel si Luhei, 4 cm in Baia Borsa, pe Valea Vaserului, 3 cm la Firiza, Pasul Gutai, Baia Mare, Copalnic, Leordina, Bistra, 2 cm pe Valea Viseului, Borsa, Sieu, Mara, Sighetu Marmatiei, Razoare, Suciu de Jos, Grosii Tiblesului, Coroieni si Busag, 1 cm la Ocna Sugatag, Stramtura si Vadu Izei. Valori ale temperaturii aerului la aceasta ora: -8 grade la Vf. Iezer, -6 grade in Pasul Prislop, -3 grade la Borsa si Pasul Gutai,-2 grade la Cavnic si Ocna Sugatag, -1 grad la Viseu de Sus, 0 grade la Sighetu Marmatiei, Seini, Somcuta Mare si Targu Lapus, 1 grad in Baia Mare, Baia Sprie.

In Pasul Gutai este semnalata ceata. Vremea va fi astazi in judet, in general frumoasa, dar noaptea si dimineata va fi rece, local geroasa. Cerul va fi variabil, temporar noros in prima parte a zilei cand local va ninge slab. Vantul va sufla slab la moderat cu intensificari temporare de pana la 50-60 km/h, iar pe crestele montane de pana la 70-90 km/h, viscolind sau spulberand zapada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -13 si -9 grade.

Citește și

Herodot Grup Sighet